Az OTDK-n részt vevő hallgatókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték

A harmincnegyedik Országos Tudományos Diákköri Konferencián részt vett kilencven széchenyis hallgatót és felkészítő tanáraikat köszöntötték a napokban az Egyetemi Hangversenyteremben megtartott gálán. Négy első, négy második, öt harmadik helyezést, és huszonegy különdíjat szereztek a Széchenyi István Egyetem hallgatói a hazai és a határainkon túli magyar felsőoktatás legnagyobb tehetséggondozó programjának tavaszi rendezvénysorozatán.

Győr, 2019. május 4. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

 „Van egy bölcs mondás. Eszerint az, hogy öt év múlva hol leszel, alapvetően két dolgon múlik, hogy mit olvasol, és kikkel veszed körül magad. Mindazok, akik a tudományos diákköri tevékenység részesei, ezt a jó tanácsot szem előtt tartják. Hiszen minden egyes tudományterületen fontos, hogy sokat olvassunk, megnézzük, hogy az adott diszciplínában mások mit alkottak, és melyek azok a pontok, ahol újdonságokat felmutatva hozzá tudunk tenni az eddigi eredményekhez. A tédékázás abban is sokat segít, hogy a kapcsolati hálótokat építhessétek. Olyan emberekkel vehetitek körül magatokat, akik szintén többet akarnak, mint az átlag, és ezért hajlandóak is tenni. Akiket nagy tudásvágy hajt előre, akik mögé akarnak látni a dolgoknak, és ezért erőfeszítéseket is tesznek” – fordult a hallgatókhoz köszöntőjében Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, az egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsának elnöke.  

 

A szép sikereket elérő széchenyis OTDK-közösség.

Felhívta a figyelmet a Pareto féle 80/20 szabályra, vagyis arra, hogy a különböző jelenségek következményeinek nyolcvan százaléka az okok húsz százalékára vezethető vissza. Azaz eredményeink nyolcvan százaléka a cselekedeteink és aktivitásunk húsz százalékából ered. Ugyanígy például az emberek húsz százaléka végzi el a munka nyolcvan százalékát. Egy vezetőnek ideje nyolcvan százalékát is a munkatársak húsz százalékával célszerű eltöltenie, és így tovább. Igaz ez az arány a hallgatói tudományos tevékenységre is. Akik részt vettek az OTDK-n, igazán büszkék lehetnek a teljesítményükre, hiszen eredményeiket a 80/20 szabályra vetítve többszörös szűrő után is a legkiválóbbak közé tartoznak.

A gálán Váta Izabella, a Művészeti Kar fuvola szakos hallgatója Bach-muzsikával köszöntötte a résztvevőket, azt követően pedig a kari TDT-elnökök rövid összegzése hangzott el az OTDK-szekciókról. Az eredmények itt tekinthetők meg.

A program az OTDK-n részt vett hallgatók és felkészítő tanáraik köszöntésével folytatódott. A kétévente rendezett országos megmérettetésben idén tizenkettő tudományterületen mutatták be kutatásaikat a Széchenyi István Egyetem hallgatói.

A „Legeredményesebb konzulens” díjat Dr. Erdős Csaba, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi adjunktusa kapta, aki hat hallgatót készített fel. Diákjai három különböző OTDK szekcióban egy első, egy második, egy harmadik helyezést és három különdíjat értek el.

Dr. Erdős Csaba vehette át a „Legeredményesebb Konzulens” díjat Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Mártától.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.