Az Inszeszinátorok nyerték a Gazdász Bajnokságot

Ötödik alkalommal rendezték meg az Országos Gazdász Bajnokságot a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A két napos vetélkedősorozat a gödöllői csapatok sikerével zárult.

Győr, 2018. április 17. - SZEhírek

Elszánt versenyzők gyülekeztek pénteken délelőtt a gazdász-karon. A lányok kommandós jeleket festettek egymás arcára, néhány fiú az alkalomhoz illően gumicsizmát húzott. Mondhatni, hogy a hangulat már a megnyitó előtt a tetőfokára hágott.

 

Az óvári gazdászokat képviselő Ganyészaggatók ugyan nem állhattak végül dobogóra, de gondoskodtak a jó hangulatról.

Dr. Molnár Zoltán dékánhelyettes és Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke köszöntötte a részvevőket. Felidézték az egykori Mosonmagyaróvári Diáknapok és a Mosonmagyaróvári Hallgatói Napok dicső emlékét. A MÓDI és a MOHA folytatásaként hívták életre, illetve élesztették fel öt évvel ezelőtt az Országos Gazdász Bajnokságot, ami száz éve élte fénykorát az Óvári Akadémián. Mai reinkarnációját a hallgatói önkormányzat az Uni Smarttal közösen szervezi. Tóth Tihamér kari HÖK-elnök elmondta portálunknak, hogy az idei bajnokságra kilenc, 15-20 fős csapat jelentkezett. Kettő Gödöllőről, egy „vegyeskar” jött a Széchenyi-egyetem győri szakirányairól, hat csapat pedig a mosonmagyaróvári karról. 

A bajnokság első napja előadásokkal és szakmai vetélkedőkkel telt, ez volt a komolyabb fele a programsorozatnak. Szombaton következett a könnyedebb rész, elsőként az éhezők viadala versennyel. Előre kirakott élelmiszerekből kellett minél gyorsabban minél többféle alapanyagot begyűjteniük a csapatoknak, és kinek mi jutott, abból főzött.  A gazdász bajnokság délután a parasztolimpiával zárult. Ízelítőnek néhány versenyszám: gumicsizma rúgás, traktor húzás, asszonycipelés, sodrófahajítás, lopózás, fafűrészelés, bálaugrás, traktorgumi gurítás.

A legjobban a Gödöllőről érkezett csapatok teljesítettek. Az Inszeszinátorok állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Az ugyancsak gödöllői Inteam lett a második, a bronzérmet pedig az óvári kart képviselő Szeszfakt szerezte meg.

 

Tóth Tihamér (jobbra) a vendéglátók csapatával.

„A kitűzött célt maximálisan sikerült teljesíteni. A résztvevők kiválóan érezték magukat, új ismerősöket, barátokat szereztek, jó hangulatban tölthettek el két napot” – mondja Tóth Tihamér, aki maga is óvári gazdász. Másodéves mezőgazdasági mérnök hallgató. Szeret az óvári karon tanulni, egyik fő vonzerőként a családias légkört említi, azt, hogy mindenki ismer mindenkit. Teljesen más kapcsolat alakulhat ki így oktatók-hallgatók, és a diákok között. Ha végez, Tihamér a komáromi családi gazdaságukban szeretné hasznosítani az Óváron tanultakat. De addig még sok jó program vár rá az egyetemen. A 6. Országos Gazdász Bajnokság például. Mert természetesen jövőre, veletek, ugyanitt!

 

A gödöllői Inszeszinátorok vitték el a pálmát.

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.