Az ART kapta a termékdíjat az Innovációs Kiállításon

Az innováció definíciója így szól: megoldott probléma. Ha az, akkor talán nem is kellene tovább szaporítanunk a szót, de a IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár jóval sokrétűbb volt egy tömör megfogalmazásnál. Termék- és közönségdíjast is választottak a negyven kiállító közül.

Győr, 2018. április 12. – SZEhírek


Gudra Gábriel, az Arrabona Racing Team csapatvezetője a díj átvétele után megköszönte a Széchenyi István Egyetemnek a sok támogatást.

A Széchenyi István Egyetem az Universitas Győr Alapítvánnyal közösen rendezi meg évről évre a kreativitás börzéjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. társszervezésében. Negyven kiállító hozta el tegnap az egyetem aulájába innovatív termékét, projektjét, szolgáltatását. A campus örömmel ad helyet minden olyan kezdeményezésnek, ahol a tudomány, a gazdaság és a társadalom találkozhat. Ahogy ezen a kiállításon is, amihez még innovációs tematikájú előadássorozat is társult.

A rendezvényt Dr. Dóka Ottó, a Széchenyi-egyetem rektorhelyettese és Pintér-Péntek Imre, a megyei iparkamara elnöke nyitotta meg. A rektorhelyettes az innovációból kiindulva azt hangsúlyozta: a cégeknek, a gazdaságnak és az egyetemnek egyaránt fontos, hogy az itt felhalmozódott tudást közösen hasznosítsák. A kamaraelnök szerint innováció nélkül nem működik a világ, áthatja egész életünket, társadalmi berendezésünket.

Dr. Kovács Zsolt főigazgató az egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központját mutatta be, külön kitérve a 3D-s virtuális oktatási terekre, az autonóm járművekkel kapcsolatos jogi kutatásokra, az eletromobilitásra, az ipari matematika speciális területeire, a kriminalisztikai informatikai alkalmazások fejlesztésére, a kiberfizikai rendszerekre, a vezetéknélküli kommunikációra és a KKV-k számára is elélhető nyitott laborokra. Lósz János bemutatta a GYMSMK Innovációs Klubját, majd felsorakoztak az egyetem hallgatói csapatai, az Arrabona Racing Team, a SZEnavis, a SZEngine és a SZEnergy. Érdekes elődást tartott a XXI. század konyhájáról, a molekuláris gasztronómiáról Dr. Vajda Katalin, a Turizmus Tanszék adjunktusa, és a résztvevők meg is kóstolhatták a jövő konyhájának sous vide-ált remekeit. A nap egy fogászati innovációs eljárás bemutatását és workshopokat követően a kiállítás szakmai és közönségdíjának átadásával zárult.

Tóth Eszter és Dr. Dőry Tibor, a kiállítás főszervezői, miután végigjárták a standokat és oklevéllel köszönték meg a részvételt a kiállítóknak, átadták a szakmai és közönségdíjat is. Közönségdíjas lett Egészségforrás termékcsaládjával a Darnó-Hús, a szakmai díjat pedig az Arrabona Racing Team érdemelte ki.

 

 

Tóth Eszter és Dr. Dőry Tibor adták át Kanyóné Princess Gyöngyinek, a Darnó-Hús igazgatójának a közönségdíjat.

Kanyóné Princess Gyöngyi, a Darnó-Hús ügyvezető igazgatója elmondta portálunknak, hogy az Egészségforrás termékcsaládjukba tartozik a színhúst tartalmazó szigetközi gépsonka, a világos párizsi, ami íntalanított, hártyátlanított combhúsból készül, és a pattanós virsli. Allergénmentesek, tengeri sóval készülnek, és nem tartalmaznak ízfokozókat sem. Korábban a Magyar Termék Nagydíjat és az Ikaros termékdíjat is elnyerték a termékcsaláddal.

Gudra Gábriel, az Arrabona Racing Team csapatvezetője a szakmai díj átvétele után megköszönte az egyetemnek a sok-sok támogatást, így például az új, felszerelt laboratóriumot is. Elmondta, hogy egyedüli csapatként indulhatnak Magyarországról a Formula Student sorozat legrangosabb versenyein. (Itt írtunk róluk legutóbb: http://uni.sze.hu/hirek-1/az-art-05-keszul-a-formula-student-elbolyaba) Idén autójuk futóműve, váza, és elektronikája is megújult, és ehhez az ART közösségének sokrétű innovációjára volt szükség, hiszen egy versenyautóban minden mindennel összefügg. Ha egy ponton hozzányúlnak, az kihatással lesz más egységekre is. Mégis, közösen mindig sikerül túljutniuk a kinyíló kérdéseken. Ez a díj is ennek köszönhető.   

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.