Audi Hungaria: új, járműfejlesztési tanszéket alapítottak

Győr, 2013. szeptember 2. – Az Audi Hungaria még szorosabbra fűzi a győri Széchenyi István Egyetemmel folytatott együttműködését. A felsőoktatási intézmény és a vállalat kooperációjában az év nyarán hozták létre a járműfejlesztési tanszéket. Szeptember elsejei hatállyal Dr. Jakubík Tamást, az Audi Hungaria termodinamikai és energiamenedzsment szakértőjét nevezték ki tanszékvezetővé. Az Audi szakértőivel szoros együttműködésben összeállított egyetemi előadások sora 2014 elején veszi kezdetét.

„A negyedik Audi-tanszék újabb jelentős eredménye a sok éve folytatott jó együttműködésünknek. Nagyon büszkék vagyunk a járműfejlesztési szakembereinkre, akik elsőként állítanak össze Magyarországon a legkorszerűbb technológiákról szakmai előadásokat” – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

„Az új tanszékkel a Széchenyi István Egyetem fontos kapcsolódási pontot hoz létre a kutatás és a gyakorlati alkalmazás között. Az Audi Hungariával, a térség legnagyobb munkáltatójával erős partnert tudhatunk magunk mögött célkitűzéseink megvalósításához” – mondta Dr. Földesi Péter, az egyetem rektora.

Az új tanszéken a hallgatók kapcsolatot teremthetnek a szakértőkkel, és bővíthetik ismereteiket. A képzés keretében kiemelt hangsúlyt fektetnek a német és angol nyelv fejlesztésére, valamint a projektmenedzsment ismeretek elsajátítására. Az előadás-sorozat keretében többek között a modern szimulációs eljárásokra és tesztelési technológiákra fektetik a fő hangsúlyt – ezek az egyetemi képzés új súlypontját jelentik.

A győri egyetem regionális és nemzetközi vonzerejét és hírnevét a nemzetközi felsőoktatási együttműködés, a kiemelkedő diákoknak nyújtott ösztöndíjak, valamint a német felsőoktatási intézményekkel folytatott kooperáció erősíti.

 „A győri egyetemmel folytatott együttműködéssel vonzó lehetőségeket teremtünk a tehetséges mérnökjelölteknek, hogy járműfejlesztői szakmai pályafutásukat az Audi Hungariánál kezdhessék meg. Az új tanszék az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának jelentős együttműködő partnere” – jelentette ki Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Az új tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem (SZE) Műszaki Tudományi Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.

Forrás:
Winkler Csaba
kommunikációs titkár

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.