Audi Hungaria:160 új szakmunkástanuló

Az Audi Hungaria Motor Kft. ebben az évben is folytatja a szakmukásképzést. Összesen 160 szakmunkástanuló kezdi meg szakképzését 11 szakmában, mint például: autógyártó, autószerelő, járműfényező vagy szerszámkészítő. Június 16-án 130 tanuló kezdte meg gyakorlatát az Audi győri telephelyén, június 30-ig további 30 érettségizett fiatal csatlakozik hozzájuk. Az Audi Hungaria Magyarországon elsőként, már 2001-ben bevezette a duális szakképzés rendszerét. Azóta a szakmunkástanulók a szakiskolákban szerzett elméleti ismereteket a prémiumgyártónál ültetik át a gyakorlatba.

„Büszkék vagyunk, hogy 160 fiatal szakmunkástanulót köszönthetünk az Audi Hungariánál, „mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A kiválóan képzett utánpótlás jelenti a jövőnk zálogát. Ezen törekvésünket segíti a duális szakképzés elismert rendszere, amely mára személyügyi stratégiánk meghatározó elemévé vált. Szakmunkástanulóink a gyakorlatorientált képzés elvégzése után felkészülten kezdhetik szakmai pályafutásukat."

A szakmunkástanulók fele a szakképzést a termelésben kialakított, úgynevezett „tanulószigeteken" kezdi meg. A gyakorlatorientált szakképzés termeléssel való összekapcsolása hatékonyabbá és magasabb értékűvé teszi a képzést.
A szakmunkástanulók másik fele az Audi Hungaria Oktatóközpontjában ismerkedik meg a legmodernebb gyártástechnológiákkal és berendezésekkel. Az oktatóközpontban 2 600 négyzetméteren robotkabinok és IT oktató szobák mellett, a legmodernebb laborok és szakmai helyiségek találhatók az elektronika, pneumatika, hajtástechnika, autódiagnosztika, karosszéria- és járműtechnika területek számára. Ott az Audi Akadémia közel 120 szakértője gondoskodik a legmagasabb szintű oktatásról.

A szakmunkás képzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal.

A vállalatot többször kitüntették a szakképzés területén végzett tevékenységéért. Az elmúlt év márciusában az Audi Hungaria elnyerte a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Díját, a termelésbe integrált tanulószigetek rendszerének kialakításával.

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.