Akár Guinness-rekord is lehetne a Nyugdíjasegyetem

Tizenhatodik szemeszterét kezdi május közepén a Nyugdíjasegyetem. Az egyetemi csarnok felújítása miatt csak három előadás fér a programba az eddig megszokott hat helyett, de az előadók személye garantálja a megszokott magas színvonalat és az érdekfeszítő tálalást. Május 14-én, 28-án, és június 11-én délelőtt várják a szépkorúakat a Széchenyi István Egyetem nagycsarnokába.

Győr, 2018. május 3. – SZEhírek


A tematika ismeretében valószínűsíthető, hogy a május közepén kezdődő új szemeszterben is tapssal jutalmazzák majd az előadókat a Nyugdíjasegyetemen.

A nyitó előadást Dr. Pongrácz László, az Állattudományi Tanszék egyetemi docense fogja tartani „Lovaglás fél egészség” címmel. A második alkalommal Dr. Ruppert István orgonaművész, a Művészeti Kar dékánja Richter János életútjának érdekes fejezeteit veszi górcső alá. Záró programként pedig Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta „Generációk a családban” címmel tart előadást.

„Minden félévben kérdőívet tölthetnek ki a senior hallgatóink arról, hogy milyen előadásokat szeretnének hallgatni a következő szemeszterben, így ez a mostani tematika is a nyugdíjasok igényeihez igazodik” – mondja Jerkovich Brigitta, a Nyugdíjasegyetem főszervezője. 

Eddig minden félévben több mint ezer hallgatót vonzott a program, várhatóan az évfolyamlétszám most is meghaladja majd a bűvös ezret, amivel nyolc év távlatában valószínűleg Guinness-rekordot állíthatna fel a Széchényi István Egyetem. Ráadásul a résztvevők közül sokan mind a tizenhat szemeszteren végig itt voltak, és oklevelet is szereztek.

Azok között, akik most is minden előadáson résztvesznek, értékes főnyereményt sorsolnak ki a korábbi évekhez hasonlóan. Ehhez nem kell semmi más, mint a lepecsételt leckekönyv. Az a praktikus hagyomány is folytatódik, hogy az előadásokról összefoglalót közöl a Kisalföld napilap, a Nyugdíjasegyetem társszervezője. De talán a legfontosabb, hogy újra találkozhatnak régi barátok, kedves ismerősök, és kellemes, hasznos órákat tölthetnek együtt a Széchenyi István Egyetem emberközpontú campusán.

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.