AK, ESK összevont diplomaátadó ünnepség: büszkék végzőseikre

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar és Egészség- és Sporttudományi Kar összevont diplomaátadó ünnepségén közel ötven hallgató vette át oklevelét. Átadták a Pro Auditoribus Díjakat is.

Győr, 2020. február 7. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek, Fotók: Májer Csaba József

„A Széchenyi István Egyetemen megszerzett ismeretek birtokában munkámat a legnagyobb lelkiismeretességgel gyakorlom...” – zengett az eskü az Egyetemi Hangversenyteremben (az egykori zsinagógában) megtartott ünnepségen, amelyen a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar és Egészség- és Sporttudományi Kar közel ötven végzőse vehette át diplomáját.

 

„Az önök szakmai tevékenységén és emberi tartásán nem csak Magyarország sorsa fog múlni, hanem Európa jövője is.” – hangoztatta az ünnepélyes diplomaátadón dr. Pongrácz Attila dékán.

Köszöntőjében dr. Pongrácz Attila, az Apáczai Csere János Kar (AK) dékánja hangsúlyozta, büszke arra, hogy az AK a Széchenyi István Egyetem történetileg és kulturálisan Győr városába és a tágabb régióba is jól beágyazott kara. „A XXI. század elejére egy dinamikusan fejlődő, a pedagógusképzési területen túl elsősorban a társadalom- és bölcsészettudományi diszciplínák felé nyitó oktatási kínálat jelent meg a karon. A kar képzési kínálatában jelenleg hét alapképzés, három mesterképzés és tizennyolc szakirányú továbbképzés szerepel. Folyamatban van több rövid ciklusú, tanfolyami képzés indítása, amely elsősorban a régió oktatási, szociális intézményeiben, vagy termelő vállalataiban dolgozó szakemberek számára kínál tréning és coaching módszertant alkalmazó fejlődési lehetőséget. Mindehhez magas színvonalú infrastrukturális háttér is társul. A fentiekből is látható, hogy a közel két és fél évszázados történelmi alapra épült, valamint az elmúlt három évtized dinamikus kihívásaira megfelelően válaszoló kar jó esélyekkel vág neki az előttünk álló időszaknak” – részletezte a dékán. Márai Sándor sorait segítségül hívva üzente a hallgatóknak: „Dolgozni nem lehet öncél. Dolgozni csak úgy érdemes, ha az ember alkot valamit: egy pár cipőt, mesterien, úgy, ahogy más nem tudja, vagy egy regényt, mesterien, ahogy más nem tudja, vagy gyógyít, mesterien, mintha Isten megsúgta volna a titkot. Örökké hálás vagyok a sorsnak, hogy nem tudok dolgozni; csak alkotni tudok”.

Az Egészség- és Sporttudományi Kar (ESK) dékánhelyettese, dr. habil. Szakály Zsolt ünnepi beszédében kiemelte, hogy a kar hallgatói világbajnoki és olimpiai érmeikkel, illetve tudományos versenyeken elért eredményeikkel messzire viszik a győri alma mater hírét. Hangsúlyozta, hogy szerinte értelmiséginek lenni közügy. Útravalóul pedig azt mondta: „Soha ne legyenek kishitűek, higgyenek abban, hogy meg tudják csinálni, hiszen száz nem megy után egyszer csak megy.”

A végzett hallgatók nevében Horváth Erika Dominika szociálpedagógia alapszakos hallgató köszönt el az egyetemtől. Felszólalásában arra buzdította társait, hogy merjenek nagyot álmodni, és tegyenek is ezért.

 

Horváth Erika Dominika oklevele mellé a Pro Auditoribus Díj ezüst fokozatát is kiérdemelte.

Horváth Erika Dominika később átvehette a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a győri önkormányzat által alapított Pro Auditoribus Díj ezüst fokozatát. Az elismerés oklevél minősítését pedig Balogh Bianka Rebeka egészségügyi szervező szakos hallgató érdemelte ki.

A rendezvény fénypontjaként gyógypedagógia, emberi erőforrás tanácsadó, tanító, szociálpedagógia, szociális munka, egészségügyi szervező, rekreáció, rekreáció- és egészségfejlesztés szakokon végzett hallgatók kapták kézhez oklevelüket.

 

A végzősök ünnepélyes esküjét dr. Pongrácz Attila dékán fogadta.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.