Ajándék számítógéppel kezdhette meg a tanévet

(www.kisalfold.hu 2007.09.24.)

Győr - Minden egy kéréssel kezdődött. Kalányos Anita, a Széchenyi-egyetem hallgatója költségmentességet kért és kapott erre a tanévre. A tortán a habot most egy ajándékba kapott számítógép jelenti, amelyet a kétcsaládos anyuka a minap vett át.

A számítógéppel a középiskolában ismerkedett az a kétgyermeken édesanya, aki 27 évesen kezdte meg egyetemi tanulmányait Győrött. Arról eddig legfeljebb csak álmodott, hogy egyszer egy olyan masina lesz a családjukban, ami nemcsak a maga, hanem később a gyerekek boldogulását is segíti. No, ez az álom teljesült most dr. Szekeres Tamás rektor, dr. Nagy Sándor főorvos, a Petz Intézet igazgatója, valamint Szabó István, a Szintézis zrt. ügyvezetője jóvoltából.

– Romaként a származásom minden szépségével és hátrányával találkozom naponta – mondta el Kalányos Anita, aki másfél éves kisfiával van gyeden. – Éjszakánként azért tanultam, mert ebben látom az egyetlen kiutat. Reményeim szerint megtalálom azt a munkát, amellyel leginkább szolgálhatom embertársaimat – nyilatkozta a fiatalasszony, akinek egyetemi tanulmányait nagyban megkönnyíti a nemrégiben kapott komplett számítógép.

Dr. Szekeres Tamás a gazdaság és az egyetem kiváló kapcsolatát hangsúlyozta és láthatóan jóleső érzéssel töltötte el, hogy emígy segíthetett. Szabó István elnök-vezérigazgató arra is ígéretet tett, hogy a Szintézis zrt. megoldja az internetkapcsolatot, így Anita boldogulását ezzel is segítik.

– Csoda a tanulás, mindaz, ami azóta történt velem – fogalmazott Kalányos Anita. – Remélem, egyszer felnő majd egy olyan nemzedék, akiknek már természetes lesz a számítógép és a világháló használata a romák között is. A felső, de a középiskolai tanulmányokhoz ez ma már nélkülözhetetlen, nagy álom vált valóra.

Események

Nyugdíjas Egyetem 5. előadás 2019. május 20. 10:00 - 11:00
FRENÁK PÁL WORKSHOP 2019 2019. május 20. 14:00 - 16:30
Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00