Ahol példaértékű az oktatói munka

(A leggazdagabb száz magyar - A Magyar Hírlap különkiadványa (2006.), 141. oldal)

A Széchenyi István Egyetem XIII. akadémiai napjának ünnepi szenátusi ülésén az intézmény rektora Dr. Szekeres Tamás, egyetemi tanár Pro Universitate díjat adományozott Wáberer Györgynek, a Waberer's Holding Zrt. főtulajdonosának, a cégcsoport elnök-vezérigazgatójának. A Pro Universitate díj kuratóriuma évente két - egy külsős és egy belsős - szakembernek ítélheti oda a díjat.

Az üzletember a kitüntetést azzal érdemelte ki, hogy jó néhány esztendővel az után, hogy végzett a győri alma materében, visszatért, hogy tekintélyes támogatásokkal segítse az egyetemet. Egyebek között jelentős összegű hallgatói ösztöndíjat alapított, hogy ezen keresztül támogassa a legígéretesebb hallgatók tanulmányait. Az ünnepség után beszélgettünk a kitüntetett Wáberer Györggyel.

Elnök-vezérigazgató úr, minden bizonnyal fantasztikus érzés, amikor az ember a hajdani iskolájától kap elismerést. Mi motiválta abban, hogy támogassa az intézményt, és létrehozza a Waberer's ösztöndíjat?

Valóban nagy megtiszteltetés ez a díj, amelyet ezúton is köszönök az egyetemnek. A Waberer's-ösztöndíjjal szeretnénk elősegíteni, hogy minél több jól felkészült fiatal szerezzen diplomát, és váljék logisztikai szakemberré. Ma már egyébként a legtöbb eredményesen működő vállalat kialakítja a saját támogatáspolitikáját, és mi úgy döntöttünk, hogy sok egyéb mellett a szakemberképzést támogatjuk annál az intézménynél, ahonnan a legtöbb és legjobban képzett munkatársat kapjuk. Tehát túl azon, hogy magam is itt kaptam diplomát, a döntést az is motiválta, hogy a Széchenyi István Egyetemen végzett oktató- és tudományos munka példaértékű.

Ezzel azt is mondta, hogy szerencsére sok olyan cég van az országban, amely megengedheti magának a segítségnyújtást...

Ez így van, persze nem állítom, hogy nem lehetne több. Mi azonban kötelességünknek érezzük a támogatást, hiszen a Waberer's Holding Zrt. üzleti eredményeinek dinamikus fejlődése következtében az elmúlt néhány évben Kelet-Közép-Európa legnagyobb fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai szolgáltatójává nőttünk.

A sikert nem szokás ugyan megmagyarázni, most mégis megkérdezem, ön miben látja a fejlődésük legfőbb mozgatórugóját?

A Waberer's Holding alapvetően szolgáltató cégeket tömörít. Egy szolgáltatás pedig akkor lesz eredményes, ha a szolgáltató a megbízók igényeit gyorsan, rugalmasan, megbízhatóan és biztonságosan tudja teljesíteni. Az innováció jelenti ennek a szakmának az alapját, hiszen ez a terület – az egyre gyakrabban előforduló kedvezőtlen külső hatások ellenére is - folyamatosan fejlődik. Aki nem tud lépést tartani ezzel a fejlődéssel, nem képes a megbízók fejével is gondolkodni, az lemarad az egyébként óriási piaci versenyben.

E gondolkodásnak tudhatók be azok a nagy volumenű fejlesztések, amelyek jegyében nemrégen kötöttek hosszú távú szerződéseket?

Természetesen, hiszen a jelenlegi ezerötszáz kamion mellé csak az vásárol újabb ezer Volvo vontatót és Schmitz pótkocsit, aki bízik önmagában, a szakmájában, és elébe kíván menni a megbízói igényeknek. S ezzel együtt fokozzuk a fuvarok biztonságát is a Michelinnel és a T-Mobile-lal kötött szerződésekkel. Hiszen a legkorszerűbb gumiabroncsok és a legújabb fejlesztésű flottakövető rendszer használata a megbízóink bizalmát is növeli.

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00
Moodle oktatás 2019. június 27. 09:00 - 11:30
Diplomaátadó ünnepély -MÉK 2019. június 28. 10:00 - 11:00