A Széchenyi Egyetemről biztos a győri karrier

Mihalicz Antal, a Syncreon Hungary Kft. ügyvezetője, a Syncreon Kelet-Európa Divizló termelési igazgatója, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke:

- Győriként, járműipari szolgáltató vállalkozás vezetőjeként határozottan állíthatom, hogy Győr valódi életpályát, karriert, megélhetést, a családom számára otthont adó város. Ez önmagában is hiteles érv amellett, hogy a kamara elnökeként a győri járműipari életpályamodell megalkotását üdvözöljem.

- A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldetése arról szól, hogy hidat teremtsen a vállalkozók, a szakképző iskolák, a Széchenyi István Egyetem és a város között. 17 éve veszünk részt az egyetem Practing-programjában. A sikeres együttműködésnek köszönhetően több száz egyetemi hallgatónak volt módja a gyakorlati idejét helyi vállalkozásoknál töltenie, a szakdolgozatát pedig a cégeknél írnia. A legtöbbjük a végzés után biztos munkahelyet is talált a gyakorlati képzőhelyén.

A menedzserútlevél-program ugyancsak arról szól, hogy egyetemi hallgatók több céget is megismerjenek belülről, és már valós vállalati tapasztalatok birtokában álljanak munkába. A Széchenyi Egyetemen szerzett diploma, valamint a vállalkozásoknál megszerzett gyakorlati tudás biztos belépő a járműipari cégekhez és azok beszállítóihoz.

- A Professio Klaszternek köszönhetően a szakmunkásképzésben is jelentős eredményeket értünk el, támogatva ezzel a fémipari szakmák munkaerő igényeit. A Mobilitási program keretében borsodi szakmunkásokat hoztunk Győrbe, letelepedést, biztos megélhetést kínálva a Számukra.

A gyakorlatorientált képzés, amelyben a kamara jelentős szervezői szerepet vállal, Győrben a képzés minden szintjén létező valóság.

- Gyár gépipari múltja, ma működő világhírű járműipari vállalkozásai és azok beszállító cégei életre szóló biztonságot adnak az itt végzett szakembereknek. A járműipari életpálya nemcsak a szakmunkásoknak és a mérnököknek, hanem közgazdasági, jogi végzettséggel rendelkezőknek is hívó szó lehet. Győr egy lüktető város, ahol virágzik a kereskedelem, jók a szolgáltatások. Győr és a Széchenyi Egyetem az ország minden részéből várja a tudásra, a biztos megélhetésre, a békés családi életre vágyó fiatalokat.

Megjelenés helye:
Heti Világgazdaság, 2014. február 8.

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
WAKO utánpótlás Kick-box Európa-bajnokság 2019. augusztus 24. - 2019. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2019. augusztus 26. 14:00 - 16:00
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév I. félévére 2019. augusztus 28. 06:00 - 2019. szeptember 7. 23:55