A MOB ünnepségen mutatkozott be a győri EYOF

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében köszöntötte hétfőn a MOB az idei Ausztrál és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt érmes, ifjúsági sportolókat. Az eseményen – melyen a 2017-es, győri EYOF előkészületeiről is hangzott el tájékoztatás, valamint felcsendült a magyar himnusz legújabb változata – a MOB együttműködési megállapodást kötött a Poli-Farbe festék- és vakolatgyárral, mint a szervezet új, arany fokozatú támogatójával.

A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Borkai Zsolt, a szervezet elnöke köszöntötte Budapesten az idei Ausztrál- és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt érmes sportolókat, valamint edzőiket. A jutalmazottak között szép számmal voltak győriek is, Sydneyben a kajak-kenusok közül Khaut Kristóf, Takács Tamara, Bordács Blanka és Czéllai-Vörös Zsófia állhatott a dobogóra. Utrechtben az úszó Varga Dominik szerzett ezüstérmet, edzőként Farkas Roland az atlétákat, Hatos Zsuzsanna a judósokat, Szentendrei Áron pedig a bronzérmes kosárlabdacsapatot segítette.

A sajtótájékoztatón a győri EYOF-rendezés előkészületeiről Borkai Zsolt, a város polgármestere adott tájékoztatást. Kifejtette, a város elkezdte a felkészülést az ifjúsági olimpia megrendezésére. A Magyar Kormány mintegy tízmilliárd forinttal támogatja a lebonyolításhoz szükséges sportinfrastruktúra-fejlesztést, ennek első elemeként az új városi versenyuszoda építése már elkezdődött, azt jövő ősszel vehetik birtokba a sportbarátok. Borkai Zsolt bemutatta az esemény hivatalos weboldalát is, amely a gyor2017.hu címen érhető el, és amely hasznos információkkal szolgál Magyarország első olimpiai rendezvényével kapcsolatban. A sajtótájékoztató résztvevői megismerhették a program kabalafiguráját, a kakast is, amelynek nevére a szervezők ötletpályázatot írtak ki. A névjavaslatokat az említett honlapon keresztül lehet beküldeni.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megemlékezett a száz esztendővel ezelőtt született Tarics Sándorról, aki a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka. A rendezvényen először hangzott el a himnusz legújabb változata, amely kifejezetten a világversenyek eredményhirdetési ceremóniáihoz készült. Bejelentették továbbá, hogy a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár a MOB arany fokozatú támogatója lett, az erről szóló szerződést Borkai Zsolt és Szabó Antal, a cég ügyvezető igazgatója írta alá. A Poli-Farbe és a MOB közös pályázatot is hirdetett sportszervezetek részére a júniusi árvízben megrongálódott sportlétesítmények felújítására.

Forrás:
http://hirek.gyor.hu/cikk/a_mob_unnepsegen_mutatkozott_be_a_gyori_eyof.html

Események

MÉK nyílt nap 2020. január 24. 10:00 - 16:00
MÉK Gazdász Bál 2020. január 25.
Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. január 29. 06:00 - 2020. február 8. 23:55