A hallgatóké lett a volt BM-csónakház

(www.kisalfold.hu 2007.12.15.)

Győr - A győri Széchenyi-egyetem kezelésébe került a Mosoni-Duna győr-révfalui szakasza melletti volt BM-csónakház. Az étterem marad, mellette a hallgatóké a tér.

Több terv született az elmúlt években az egyetemen egy hallgatói centrum létrehozására, hiszen több mint tíz éve nincs közösségi épülete az intézménynek. Akkor, a ’90-es évek közepén bontották le az „A" Klubot, amely anno, az egyetem építésekor az egyik felvonulási épület volt.

Az egyterű „A" Klub azonban nem igazán felelt meg a célnak, építészetileg elhibázott, gépészetileg elavult volt, így lebontották.

Később szóba került, hogy az egyetem területén építenek egy új klubot, sőt, az is, hogy a Széchenyi tér alatti járatrendszer egyik pincéjét használnák a célra, az utóbbi, műemléki helyszínnek azonban annyiba került volna a használhatóvá tétele, hogy végül elvetették az ötletet.

Most új lehetőségek nyílnak a hallgatók előtt, decembertől ugyanis az egyetem megkapta az állami tulajdonban lévő volt BM-csónakház kezelési jogát. Eddig az Országos Rendőr-főkapitányság tartotta fenn az épületet, de a költségeket nem tudja tovább vállalni, így partner után nézett. A csónakházban jelenleg étterem működik, az üzemeltető kft. szerződése azonban éppen lejárt, így annak működtetése is a hallgatók – pontosabban a bevonásukkal alakult gazdasági társaság – kezébe került.

Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára szerint ideális a helyszín, hiszen olyan közel van az egyetemhez, hogy a bővülés szinte a campus meghosszabbításaként fogható fel. „A hallgató nemcsak az előadásokon hallgató, az egyetemnek feladata az is, hogy legalább támpontokat nyújtson a szabadidő értelmes eltöltéséhez. Itt végre kötetlen, lazább programokat is lehet majd szervezni" – mondta.

Hogy pontosan mire használja majd az egyetem az új centrumot, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy az intézményben működő hallgatói szervezetek itt „kiteljesedhetnek". „Vannak például nagyszerű zenészeink, tőlük akár jazzesteket, fellépéseket is el tudok képzelni az étteremben, de nyitottak vagyunk minden értelmes ötletre" – dobott fel egy lehetséges ötletet Winkler Csaba. A hallgatói központ egyébként nemcsak a főiskolások és egyetemisták, hanem a középiskolások előtt is nyitott lesz.

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00
Moodle oktatás 2019. június 27. 09:00 - 11:30
Diplomaátadó ünnepély -MÉK 2019. június 28. 10:00 - 11:00