A győri Nagy Dáviddal régi-új elnök a HÖOK élén

(Magyar Távirati Iroda, 2012. október 20.)

Ismét Nagy Dávid jelenlegi elnököt választotta meg vezetőjévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati debreceni tisztújító közgyűlésén.

Nagy Dávid - aki egyedüli jelölt volt a posztra - az MTI-nek elmondta: 346 igen, és 4 nem szavazattal választották meg újabb két esztendőre, 2013. január 1-jétől.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatója közölte: elnökhelyettessé ismét Körösparti Pétert választották, és döntöttek a kilenc elnökségi tagról is.

A régi-új elnök az elmúlt két évet értékelve kiemelte, hogy számos méltatlan és indokolatlan kormányzati lépést sikerült megakadályozniuk.

Példaként említette, hogy sikerült meggátolniuk a vizsgaalkalmak, a tantárgyfelvételek számának drasztikus csökkentését, illetve a hallgatók elbocsátásának megkönnyítését. Siker koronázta azon törekvésüket is, amely a képviseleti jogok megőrzésére irányult.

A következő időszak kihívásai között említette a hallgatói szerződés intézményével kapcsolatos tennivalókat és a keretszámok csökkentését. Mint mondta, ismerik az ideológiát, de úgy gondolják, hogy ezen lépések mögött csak gazdasági megfontolások állnak.

Nagy Dávid közölte: a felméréseket, közvélemény-kutatásokat készítenek a hallgatói térítések, juttatások ügyében és a hallgatói megélhetésről. Adatokkal és tényekkel kívánják alátámasztani, hogy nem jó az az út, amelyet a kormány a felsőoktatásban követ.

Események

MÉK Nyílt Nap - Auditorium 2018. december 14. 10:00 - 14:00
Szenátusi ülés 2018. december 17. 14:00 - 16:00