A győri jogászképzés a legjobb az országban

(www.gyorinap.hu, 2009. November 23.)

Immár hagyománnyá vált a Széchenyi-egyetemen, hogy az intézmény vezetője időről-időre köszönti azon oktatókat és hallgatókat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak az egyetem hírnevének öregbítéséhez.
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ által készített friss rangsor alapján jelenleg a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán folyik a legszínvonalasabb jogászképzés.

A Heti Világgazdaság „Diploma 2010” elnevezésű különszámában részletes kimutatások segítenek az eligazodásban, amelyek két fő területre, a hallgatói teljesítmény és az oktatói munka kiválóságára vonatkozó adatokat tartalmaznak. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mindkét esetben második helyezést ért el a győri jogászkar, ám egyik konkurense sem teljesített egyenletesen jól, így az eredmények összesítésekor mégis ők álltak az élen.

Dr. Szalay Gyula dékán meglepő szerénységgel kommentálta a hírt: „Bár örömünkre szolgál a sikeres helyezés, s az is, hogy a korábbi szubjektív ítéletek után a mostani sorrendet meglehetősen objektív mérce szerint állapították meg, mi mégis amolyan pillanatfelvételnek tekintjük az eredményt. Nem biztos, hogy kevésbé jó a második, harmadik helyezett karon folyó képzés, hiszen sokféle szempontrendszer létezhet. Az viszont tény, hogy ez a kimutatás értékes visszajelzés az oktatói munka minőségének emelését célzó eddigi erőfeszítéseink vonatkozásában, s hallgatóink is bátorítást kaphatnak ezáltal, hogy érdemes tanulniuk, s érdemes nálunk tanulniuk.”

A kar vezetője a jövőre vonatkozóan úgy nyilatkozott, hogy mindig szeretnének legalább a legjobb négy képzőhely közé tartozni. Ennek érdekében elsősorban az idegen nyelvű képzési kínálat szélesítésére fordítanak kiemelt figyelmet, illetve továbbra is elsőbbséget biztosítanak az oktatás minőségének a hallgatók mennyiségével szemben.

A sikeresség hírnökeként három kiadványt is bemutatott dr. Szalay Gyula: az „Optimi nostri” (Legjobbjaink) az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára készített hallgatói munkákat tartalmazza, az „Opus magistrale” (Mestermű) az oktatóvá váló PhD-hallgatók tevékenységéről ad számot, míg a kar által a közelmúltban indított „Jog, Állam, Politika” szakfolyóirat célja, hogy az ország első számú ilyen jellegű kiadványává váljon. Ha tartják a szintet a győri oktatók és hallgatók, ezt nem lesz nehéz megvalósítani…

Összesített jogi és igazgatási képzési rangsor:
1. SZE-ÁJK
2. SZTE-ÁJK
3. PPKE-ÁJK
4. ELTE-ÁJK
4. PTE-ÁJK
6. KRE-ÁJK
7. ME-ÁJK
8. DE-ÁJK
9. RTF
10. BCE-KIK

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00