A Gyirmót 40 milliót kapott, a győri Dózsa semmit

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2011. március 25.)

Szabó Gábor

A győri közgyűlésen tegnap döntöttek a pályázati úton támogatott sportágak támogatási keretének felosztásáról. A legnagyobb összeget a Gyirmót kapta, nem jutott viszont pénz több, eddig jelentősebb összeggel támogatott egyesületnek.
A tegnapi győri közgyűlés döntésének nyertese kétséget kizáróan a Gyirmót labdarúgócsapata, mely 40 millió forintot kap a várostól. Ugyancsak nem járt rosszul a labdarúgó-utánpótlásban tevékenykedő Üstökös FC és a megyei első osztályban szereplő Ménfőcsanak focicsapata az egyaránt 9,5–9,5 millió forintos támogatással.
A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub hétmillió forintot kapott, s az NB I/B-ben szereplő férfi kosárlabdások is elégedettek lehetnek, hiszen a felnőtt bajnokságban szereplő Széchenyi ESE és az utánpótlásnevelést végző Győri KC egyaránt 4–4 millió forint támogatáshoz jut a döntés értelmében.
A korábbinál nagyobb pénzösszeghez jut az NB I/B-s női kézilabdacsapat, a VKCSK is, melynek a közgyűlés hárommillió forintot szavazott meg a második számú győri női kézilabdaklubnak.
Szintén hárommilliót kapott a Győri Lövész Klub és a Bercsényi DSE tornaszakosztálya, 2,8 milliót szavaztak meg a képviselők a Győrszentiván labdarúgóinak, két és fél millióval számolhat a Győr-Révfalu Tenisz Club. A Győri Atlétikáért Alapítvány és a Győr-Szol TC 2–2 millió forintban részesül.
Pénz nélkül maradt ugyanakkor többek között a Győri ETO FKC, a Győri Dózsa – sem a birkózók, sem az atléták, sem az NB I-es női csapat nem kap támogatást – és a Győri Vízisport SE vízilabda-szakosztálya. Utóbbi sportággal kapcsolatban elhangzott a közgyűlésen, hogy mindezek ellenére a vízilabda szerepel abban az öt sportágban, melyet hosszú távon támogatni szeretne a város, de mindez nagyban függ a multifunkcionális csarnok és az uszoda megépítésétől. A Győri ETO FC – az Audival kötött megállapodásra hivatkozva – önként mondott le az utánpótlás támogatására igényelt harmincmillióról. Ezt Tarsoly Csaba, a győri klub elnöke már akkor, a szerződés aláírásakor bejelentette.

Események

Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00