A duális képzés jóhírét viszi Ausztriába

Az osztrák cégek figyelmébe fogja ajánlani az itt folyó duális képzést, jó hírét viszi a győri campus dinamizmusának, a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ modelljének. A Széchenyi István Egyetemre látogatott Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet.

Győr, 2018. április 10. – SZEhírek


Hasznos, gyakorlati kérdésekkel foglalkozó találkozón vett részt Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet az egyetemen.

A találkozón Dr. Földesi Péter rektor a 2020-tól nyíló uniós pályázati forrásokra hívta fel a figyelmet, fontosnak ítélve, hogy a győri egyetem a nemzetközi kutatási hálózatokban együtt szerepeljen osztrák egyetemekkel, kutatóintézetekkel, cégekkel is. Ebben, a kezdeti fázisban legalábbis, kiemelkedő közvetítő szerepe lehet az Osztrák Nagykövetségnek. A FIEK-program, a kompetencia központ olyan sokrétű tudásbázis létrejöttét jelentik, amit a Széchenyi-egyetem bátran tud ajánlani leendő osztrák partnereinek. Dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja az egyetem és az Audi példaértékű együttműködéséről beszélt. Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes a Széchenyi-egyetemen folyó nemzetközi képzésekről adott tájékoztatást, Dr. Kovács Zsolt oktatásszervezési főigazgató pedig a duális képzések tapasztalatait vázolta fel.

Elisabeth Ellison-Kramer ígéretet tett arra, hogy a győri duális képzés jóhírét, lehetőségét osztrák cégekhez is elviszi. Örömmel tapasztalta, hogy sok ausztriai diák vesz részt Erasmus programokban Győrben. Pozitívan hatott rá az egyetem dinamizmusa, a FIEK programban is megnyilvánuló kiváló együttműködés a gazdasággal. A Széchenyis modell is igazolja meglátása szerint azt, hogy a jövő valóban Győrben épül.

A nagykövet asszonyt az egyetemi látogatásra elkísérte az Osztrák Köztársaság tiszteletbeli konzulja. Iván György nemcsak a győri gazdaság és a közélet meghatározó szereplője. Egyúttal oktat, vizsgáztat, és államvizsga bizottsági tagként is jelen van a győri egyetemen.

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.