13/2014. sz. gazdasági vezetői körlevél -Tájékoztató új illetmény-számfejtő rendszer bevezetéséről

GMF hírek

13/2014. sz. gazdasági vezetői körlevél -Tájékoztató új illetmény-számfejtő rendszer bevezetéséről

Magyar Államkincstár egy új központosított illetmény-számfejtő rendszert fejlesztett ki, amelynek bevezetésére – országosan kötelezően és egységesen, így intézményünkben is - 2014. november 1-i hatállyal kerül sor. Az új rendszer indítása változásokat eredményez a munkaügyi és bérszámfejtési tevékenység területén, az átállás előkészítése megkezdődött. A Magyar Államkincstártól kapott tájékoztatás szerint az adatkonvertálási és egyéb központi előkészítő feladatok miat  2014. november 1 – 10. között mind a régi, mind az új illetmény-számfejtési rendszert zárolják.

Ez azt jelenti, hogy intézményi oldalról egyáltalán nem lesz elérhető a rendszer, semmilyen műveletet nem tudunk végezni a programban, így szünetel mind a számfejtés, mind az igazolások kiadása, nem tudunk új jogviszonyt indítani, stb.

Amennyiben a fenti időszakban halaszthatatlan számfejtés válna esedékessé, kérjük, hogy a kapcsolódó bizonylatokat legkésőbb 2014. október 22-ig (szerdáig) juttassák el a Munkaügyi Csoporthoz.

Ha új közalkalmazott felvétele válik szükségessé, az adatokat legkésőbb 2014. október 31-ig be kell rögzítenünk a rendszerbe, kérem ezt vegyék figyelembe az előterjesztések készítésekor.

Az új rendszer a feladatok ütemezésében is változást hoz, a korábbi ún. térítményezéses számfejtésről áttérünk a tárgyidőszaki számfejtésre. Ez úgy valósítható meg, ha naprakész létszámnyilvántartást vezetünk. Ennek megszervezése később történik, egyelőre a kérésünk az, hogy a 2014. október 1-31-ig terjedő időszakra vonatkozó létszámjelentéseket legkésőbb 2014. október 22-ig (szerdáig) szíveskedjenek megküldeni a Munkaügyi Csoporthoz.

Ha a jelentés után történik változás, pl. valaki megbetegszik, azt kérjük haladéktalanul jelezzék e-mailben a vagi.zsuzsa@sze.hu címen. Ez nagyon fontos, mert a távollét időtartamára vonatkozó bér visszavonása a távollét rögzítése alapján történik meg, így elkerülhető a túlfizetés.

A tárgyidőszaki számfejtésre történő átállás azt is jelenti, hogy a havi bérek számfejtésének futtatása nem a megszokott időpontban történik, hanem várhatóan néhány nappal később. Erről még pontos információnk nincs, azonban elképzelhető, hogy ez azt fogja eredményezni, hogy a havi bérek nem a következő hónap 5-én, hanem  legkésőbb 10-ig kerülnek a számlákon jóváírásra. Kérjük, számítsanak erre a lehetőségre. Az utalási állományok elkészítésének idejét nem tudjuk befolyásolni, amint megkapjuk az állományokat a Magyar Államkincstártól, haladéktalanul intézkedünk az átutalásról.

Az átállással kapcsolatos feladatokra vonatkozó ütemterv még nem áll rendelkezésünkre. Amennyiben további információt kapunk, arról egy későbbi körlevélben fogunk tájékoztatást adni.

Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket az új programrendszer bevezetésével kapcsolatosan.

A körlevél pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Győr, 2014. október 16.

 Dr. Földesi Péter  Papatyi Csaba
 rektor  gazdasági vezetőEsemények

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.