„Lányok Napja“: az Audi Hungaria a műszaki területeket népszerűsíti

Autószerelő vagy gépészmérnök: álomszakma lányoknak? Természetesen! A Lányok Napja rendezvénnyel az Audi Hungaria fiatal lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki szakmák és az innovatív technológiák iránt: ötven 16 és 18 év közötti középiskolás lány kapott tájékoztatást az autóipar elérhető karrierlehetőségeiről, és nyert bepillantást a vállalat mindennapjaiba. A rendezvény nagy mértékben hozzájárul a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez a műszaki területek iránt. Az Audi Hungaria második alkalommal vett részt az országos akcióban, amelyet a Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezett.

„Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a nők által erősödik és gazdagodik csapatunk“, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

„A női munkatársak számos esetben más látásmóddal és módszerekkel közelítenek meg kérdéseket. Ez a rendezvény bizonyítja, hogy a lányok mennyi affinitást és érdeklődést mutatnak a műszaki szakmák iránt.” Ezt támogatni kell, főképpen, mivel a mérnöki szakok valamint a műszaki szakmák nagyon ritkán szerepelnek a fiatal lányok első választásai között.

Az egész napos rendezvény keretében a középiskolás fiatalok egy gyárlátogatás során kapnak betekintést a V6 TDI motor gyártási folyamatába és a TT összeszerelés rejtelmeibe. Az Oktatóközpontban gyakorlati oldalról is megismerkedhetnek a karosszériaépítő, gépész, autógyártó és autóvillamossági szerelő szakmákkal, és az ezekhez kapcsolódó munkafolyamatokat maguk is kipróbálhatják. Ezen kívül meglátogatják a Széchenyi István Egyetem Belső Égésű Motorok Tanszék egyik laborját, és megtekintik a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot. Az érdeklődők olyan női munkatársakkal ismerkedhetnek meg, akik az Audi Hungariánál műszaki területen dolgoznak: szakértők, mint például mérnökök, menedzserek és gyakornokok mesélnek a vállalatnál szerzett tapasztalataikról, élményeikről.

2013. december 31-én 10.337 munkatárs dolgozott az Audi Hungariánál, a nők aránya 9,6% volt, amely növekvő tendenciát mutat. A vállalatnál az elmúlt évben a termelésben dolgozó nők aránya 5,7%-ra emelkedett. Az adminisztratív területeken 18,8 %, míg a menedzsmentben 12,7% a női munkatársak aránya. 

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.