„Játsszunk mindannyian!” programot rendeztek az Apáczai-karon

A „Országos játéknap” rendezvénysorozat keretében „Jásszunk mindannyian” programot szervezett a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara a Tanár- és Tanítóképző Tanszék, a Gyógypedagógiai Tanszék és a Magyar Pedagógiai Társaság Északnyugat-magyarországi Tagozatának összefogásával.

Győr, 2018. október 1. – SZEhírek, Ny. Cs., Fotó: Májer Csaba József

 

A Gyógypedagógia Tanszék előterében papírjátékok készültek.

A tanító és gyógypedagógus hallgatók játékkészítő műhelymunkákban vehettek részt. Kövecsesné dr. Gősi Viktória vezetésével hulladékból, például műanyagpalackokból készítettek jól használható játékokat. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna megtanította, hogyan lehet csuhéból babákat készíteni, bevonva, előadva az ide kapcsolódó népdalokat, idézve az irodalmi alkotásokból. Dr. Jászi Éva pedig papírjátékok készítésére mutatott jól bevált technikákat a diákoknak. A Gyógypedagógia Tanszék előterében régi játékokból rendeztek kiállítást.

„A gyógypedagógus tolltartójában mindig legyen olló, és legyen nála papír, mert bármikor adódhat olyan helyzet, amikor az eltervezett foglalkozás nem működik. Olyankor előveszünk egy darab papírt, és hajtogatunk például békákat, amikkel akár ugróversenyt is rendezhetünk a gyerekeknek. Vagy kivágunk valamit. Fontos, hogy a fejünkben meglegyenek a technikák a különféle papírjátékok elkészítésére. Ezen a pályán a kreativitás egyébként is nagyon fontos” – hangsúlyozza Dr. Jászi Éva, a Gyógypedagógiai Tanszék vezetője.

Az a jó, ha az elkészült darabok nem haszontalanok, hanem van funkciójuk. Lehet velük játszani, haza tudják vinni őket. Így volt ez az Apáczai-kar játéknapján is, ahol kiállítást is rendeztek régi játékokból, Jászi Éva gyűjteményéből.

 

Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna a csuhébaba-készítés mozzanatait mutatta meg a hallgatóknak.

 

Játékkiállítás is társult a programhoz Dr. Jászi Éva gyűjteményéből.

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00
Moodle oktatás 2019. június 27. 09:00 - 11:30
Diplomaátadó ünnepély -MÉK 2019. június 28. 10:00 - 11:00