Holnaptól újra Nyugdíjasegyetem!

Fábián György
2011.02.08.

Közel kilencszáz nyugdíjas várja izgatottan a holnapot. A Széchenyi István Egyetem új aulájában szerdán 14 órakor és 16 órakor kezdődnek az előadások. Ezeken csak a regisztrált és az interneten olvasható névsorban szereplő nyugdíjasok vehetnek részt.
Hírlevél feliratkozásDr. Wersényi György a digitális televíziózásról szóló érdekfeszítő előadásával kezdődik a Nyugdíjasegyetem második szemesztere. Az elsőt pontosan egy esztendővel ezelőtt hirdette meg a Széchenyi István Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a család napilapja, a Kisalföld.

A tavalyi előadások olyan sikeresek voltak, hogy idén sokszoros volt a túljelentkezés. A szervezők mindent megtettek, hogy minél több hallgató ismerkedhessen meg az előadásokon a tudás újabb területeivel. Most egy helyett két előadást tartunk a Nyugdíjasegyetem napjain. A helyszín a Széchenyi István Egyetem új aulája lesz, ahol egy-egy órán közel négyszázan férnek majd el.

Nagyon fontos információ, hogy lehetőleg pontosan kell érkezni a regisztrációra, az előadások kezdete előtt fél órával. Az egyetem előadásain csak a regisztrált hallgatók vehetnek részt, névsoruk a www.kisalfold.hu internetes oldalon is olvasható. Az első előadásokon mindenki névre szóló leckekönyvet kap!

A Széchenyi-aula az új helyszín: Rácz Brigitta (balra), Répás József és Horváth Zsanett széchenyis egyetemisták örömmel veszik, hogy intézményükben a nyugdíjasok is újabb tudáshoz jutnak majd. Fotó:
A Széchenyi-aula az új helyszín: Rácz Brigitta (balra), Répás József és Horváth Zsanett széchenyis egyetemisták örömmel veszik, hogy intézményükben a nyugdíjasok is újabb tudáshoz jutnak majd. Fotó: K.Cs.


Nemcsak a nyugdíjasok, de az előadókat biztosító egyetemek is várakozással tekintenek az előadás-sorozat elé. Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi-egyetem rektorhelyettese elmondta: szeretnék aktivizálni a nyugdíjasokat, és boldogok, hogy bepillantást nyújthatnak az egyetem kulisszái mögé azoknak, akik munkájukkal megteremtették az alapokat ahhoz, hogy megyénkben rangos felsőoktatási központok alakulhassanak ki. Dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánja örömtelinek tartja, hogy ilyen aktívak a nyugdíjasok.

Az előadások színesek, sokrétűek lesznek és lehetőséget adnak arra, hogy valóban népszerű témákat bemutató, hasznosítható tudást nyújtó egyetemen érezzék magukat a nyugdíjasok – mondja a dékán.

Nagy Péter, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke és munkatársai élték át az első jelentkezői rohamokat. Szerinte az óriási érdeklődés azt mutatja: minden résztvevő fontosnak tartja, hogy szellemileg friss maradjon, a világ újdonságaival megismerkedjen és eljusson oda, ahol a fiatal egyetemisták is tanulnak.

Események

Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00
Szenátusi Ülés 2019. május 27. 14:00 - 15:00
Jézus élete - Beszélgetős estek 2019. május 27. 19:00 - 21:00