„HÁZHOZ MEGY” A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI EGYETEM GYŐRÖTT

„A tanulók képesség kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” című program keretében a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást írt alá az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 program megvalósítására.

„Házhoz jön a Magyar Táncművészeti Egyetem” címmel több előadás is lesz Győrött. Az első alkalommal

2018. november 26-án, hétfőn 13:30 órakor

a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth L. u. 5.). az  Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola felső tagozatos tanulói láthatják a Kárpát-medence sokszínű tánchagyományát. A néptánc, a népzene és a viseletek lehetővé teszik az egyes tájegységek és az együtt élő nemzetiségek kultúrájának megismerését, melyet a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakos hallgatói mutatnak be.

A bemutató folyamán a Rábaköztől Gyömörőn és az Alföldön át Erdélyig, és azon is túl, a moldvai csángókig bebarangoljuk a hegyes-völgyes tájat, a magyarság táncai mellett ízelítőt kapunk az itt élő német, szlovák, román és cigány nemzetiség páratlanul gazdag hagyományaiból. A legrégebbi kör- és néptáncoktól indulunk, megismerjük az ugrós és eszközös táncok nagy családját, a reneszánsz eredetű forgatós-vonulós páros táncokat, és végül az új stílusba sorolható verbunkost és csárdást.

A következő alkalomra 2018. december 12-én, szerdán kerül sor, ahol az alsós osztályok az „Izeg-mozog, dibeg-dobog” érzékenyítő foglalkozáson vehetnek részt – mondta el Hujber Julianna tanárnő, a program koordinátora.

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00