„Boldoggá tettek a szeretetükkel!”

A campuson is gyűjtött szavazatokat orvosának Foki Nikolett, a Széchenyi-egyetem megrázó sorsú hallgatója. Sikerrel járt. Dr. Fodor Gábor több, mint tizenegyezer voksot kapott. A legtöbbet az országban a több száz aspiráns közül. A hónap végén veheti át a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Együtt örülhet vele Niki is, aki jelölte őt.

Győr, 2018. április 6. - SZEhírek

Foki Nikolett dédelgetett álma valóra vált. Orvosa, akit Szent-Györgyi Albert Díjra jelölt, országosan is messze a legtöbb szavazatot kapta. Dr. Fodor Gábor óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy a szörnyű közlekedési balesetben nyaktól lefelé teljesen megbénult csornai lány élhetőbb életet élhessen. Magyarországról elsőként kijuthasson Svédországba, egy bonyolult rekeszizom pacemaker műtétre, és gép nélkül is lélegezni tudjon.

 

Niki anyukájával, aki éjjel-nappal mellette áll, és orvosával, Dr. Fodor Gáborral. Az ő történetük a legelkeserítőbb helyzetekben is reményt adhat mindannyiunknak.

Foki Niki, az Egészség- és Sporttudományi Kar egészségügyi szervező szakos hallgatója már a diploma megszerzése előtt állt a baleset idején. Teljesen vétlen volt. Egy szembejövő autó kocsisort kezdett előzni a beláthatatlan balatoni útszakaszon, és szabályosan letarolt egy motoros társaságot, a velük utazó Nikivel együtt. Történetét itt írtuk meg először:  http://uni.sze.hu/niki-egy-pici-segitseget-ker-tolunk . A győri kórházban, ahová a mozdulni nem tudó lányt szállították, Dr. Fodor Gábor volt az ügyeletes orvos, és sorsuk attól a nehéz naptól kezdődően összeforrott. Beteg és orvosa együtt élték át, küzdötték végig az elmúlt két évet. A tizennyolc hónapig tartó intenzív osztályos kezelést. A reménytelennek látszó harcot, hogy Niki kijuthasson Svédországba, és megműthessék. A kerekesszékét szájával irányító, a laptopjába szemmozgásával gépelő tündéri lány ezt az önfeláldozó szeretetet próbálta meghálálni a díjra jelöléssel. A siker érdekében azt is vállalta, hogy Alma Materébe utazzon. Arra kérte a Széchenyi-egyetem polgárait, segítsenek neki egy picit, és szavazzanak Fodor doktorra. Ez volt az első útja a balesete után. 

Niki a pici segítség helyett szívmelengető, nagy-nagy összefogást kapott az egyetemen március elején http://uni.sze.hu/hirek-1/kozos-kuzdelem-az-elhetobb-eletert , és több ezer szavazatot gyűjtött orvosának a campuson. Amikor most, a szavazás lezárása után megkerestük csornai otthonában, éppen a szakdolgozatát írta.

„Hálás vagyok mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a szavazást. Nagyon örülök, hogy 2013-ban a győri Széchenyi Egyetemet választottam. Sajnos nem minden diáktársamat, segítő tanárt ismerhettem meg az évek folyamán, de nagyon köszönöm a támogatásukat. Boldoggá tettek szeretetükkel, illetve segítő szándékukkal. Óriási meglepetésként ért, hogy még flash mobot is volt idejük szervezni. Jó volt látni, illetve érezni, hogy a nagyon sok támogató, szavazó mellett az egyetem is mellém állt. Úgy érzem, ezt a díjat közösen nyertük meg Dr. Fodor Gábornak, hiszen minden voks fontos szerepet játszott. 11.134 szavazattal nemcsak a nyugat-magyarországi régióban sikerült kiérdemelni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, hanem országos szinten is” – mondja meghatottan Niki, aki az egyetemi látogatás óta is többször találkozott orvosával.

 

„Gábor gyakran meglátogat itthon, és természetesen szóba kerül ilyenkor a szavazás eredménye is.  A boldogságunk több rétegű, hiszen nemcsak a díjat sikerült megszerezni, hanem a kampány alatt új barátságok is szövődtek. Örülünk, hogy ennyi ember megmozdult, és a történetemből ha csak egy valaki tanul, akkor már megért minden erőfeszítést. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak magunkra, de embertársainkra is figyeljünk akár az utakon, akár egy közös kiállás során valakiért” – mondja Niki, aki hamarosan befejezi szakdolgozatát, és remélhetőleg átveheti diplomáját az egyetemen. Emberségből, szeretetből ez a kedves lány már most jelesre vizsgázott.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.