ÁLHÍREK… FIKCIÓ VAGY VALÓSÁG?

Kép1.jpgAz elmúlt időszakban több helyen megjelent álhír egy elektrotechnikával foglalkozó szakember vagy villamosmérnöki képzésben tanulónak kimondottan érdekes lenne, ám sokan úgy ismerik, mint a COVID vakcinában elrejtett chip kapcsolási rajza. A rajzon jól láthatók a be- és kimenetek, hangszínszabályzók, amelyek egy gitár lábpedállal való vezérlését teszik lehetővé zenélés közben. 

Digitális Fejlesztési Központ hírek - 2021. 02. 16.

 

Mégis sokakkal elhitették, hogy ez a kép egy 5G-s chip, amelyet oltáskor juttatnak be a szervezetbe. Az ábrába bekerült még egy „5G frekvencia” felirat is.

A készítő és a megosztó egy álhírterjesztő folyamatot indított el, ami elterjedt hazánkban is, és ez negatív sztereotípia kialakulását eredményezte az 5G-vel kapcsolatban. Mindig legyünk körültekintőek és szkeptikusak az új információk esetén. Alaposan nézzünk utána az (ál)hírek valóság alapjának, mielőtt messzemenő következtetéseket vonunk le! Az 5G technológiának sosem volt, vagy lesz bármiféle köze a vírus elleni vakcinákhoz, talán hamarosan annyiban igen, hogy az 5G használatával még gyorsabban juthatunk valós és hiteles információhoz.

Ha tájékozódni szeretne az 5G technológiáról, segítségre van szüksége a felhasznált 5G frekvenciák témájában, forduljon bizalommal a Digitális Fejlesztési Központhoz!

Kép1.jpg

 

A Digitális Fejlesztési Központ támogatása a GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 projekt keretében valósul meg.

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Szenátusi Ülés 2021. március 15. 14:00 - 16:00