Winter Seminar a jogi karon

A hagyományokhoz híven idén megrendezi a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara a Winter Seminar elnevezésű nemzetközi programsorozatát, amely ebben az évben a „demokrácia költségeivel” kapcsolatos jogi, társadalmi kérdésekre fókuszál. A február 22. és 26. között zajló rendezvényre a visegrádi országokból, Albániából, Horvátországból, Olaszországból, Oroszországból, Szlovéniából, Szerbiából és Ukrajnából érkeznek fiatal kutatók és egyetemi hallgatók.

A győri egyetem színvonalas szakmai programot kínál a résztvevőknek, akiknek elismert hazai és külföldi oktatók, kutatók, s a praxis szaktekintélyei tartanak előadásokat, szemináriumokat. Városunkba látogat Darák Péter, a Kúria elnöke is, aki a legfelsőbb bírói fórum tulajdonvédelmi gyakorlatával ismerteti meg a résztvevőket, valamint a Kar professzora, Stumpf István alkotmánybíró is tart előadást a tulajdonhoz való jog alkotmányos korlátait érintő alkotmánybírósági határozatokról. A Winter Seminar programjában szerepelnek az emberi jogok és az alapjogi bíráskodás, a pártok, az Országgyűlés, az egyetemek, az európai integráció pénzügyi oldalaival foglalkozó előadások is, valamint a résztvevőknek is lehetősége nyílik arra, hogy kutatási eredményeiket bemutassák.

A szakmai programok mellett a városunkba látogató külföldi hallgatók és kutatók megismerkednek Győr nevezetességeivel, valamint pannonhalmai kiránduláson is részt vesznek.

Programfüzet ITT!

EYOF 2017

Események

Nyári záróvizsga időszak a jogász szakon 2017. március 1. - 2017. június 16.
Finanszírozási forma módosítására jelentkezés 2017. április 24. - 2017. április 29.
Munkaszüneti nap 2017. május 1.
Munka ünnepe 2017. május 1.