Winter Seminar a jogi karon

A hagyományokhoz híven idén megrendezi a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara a Winter Seminar elnevezésű nemzetközi programsorozatát, amely ebben az évben a „demokrácia költségeivel” kapcsolatos jogi, társadalmi kérdésekre fókuszál. A február 22. és 26. között zajló rendezvényre a visegrádi országokból, Albániából, Horvátországból, Olaszországból, Oroszországból, Szlovéniából, Szerbiából és Ukrajnából érkeznek fiatal kutatók és egyetemi hallgatók.

A győri egyetem színvonalas szakmai programot kínál a résztvevőknek, akiknek elismert hazai és külföldi oktatók, kutatók, s a praxis szaktekintélyei tartanak előadásokat, szemináriumokat. Városunkba látogat Darák Péter, a Kúria elnöke is, aki a legfelsőbb bírói fórum tulajdonvédelmi gyakorlatával ismerteti meg a résztvevőket, valamint a Kar professzora, Stumpf István alkotmánybíró is tart előadást a tulajdonhoz való jog alkotmányos korlátait érintő alkotmánybírósági határozatokról. A Winter Seminar programjában szerepelnek az emberi jogok és az alapjogi bíráskodás, a pártok, az Országgyűlés, az egyetemek, az európai integráció pénzügyi oldalaival foglalkozó előadások is, valamint a résztvevőknek is lehetősége nyílik arra, hogy kutatási eredményeiket bemutassák.

A szakmai programok mellett a városunkba látogató külföldi hallgatók és kutatók megismerkednek Győr nevezetességeivel, valamint pannonhalmai kiránduláson is részt vesznek.

Programfüzet ITT!

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.