Tudás és sport

A győri Széchenyi István Egyetem a szakmai tudás megszerzése mellett kiemelten fontosnak tartja a hallgatók egészségét is, melyet a sportolással lehet leginkább megőrizni. Az intézmény pályázat útján közel 35 millió forintot nyert a szabadidősport fejlesztésére, melyet az Európai Unió és a magyar állam finanszíroz.

A projekt elsősorban a szabadidősport területének fejlesztésével kapcsolódik az oktatáspolitika felsőoktatási ágazatának céljaihoz. Elősegíti, hogy az egyetem a lehető legmagasabb színvonalon kielégítse a hallgatók és a munkaerőpiac szereplőinek igényeit, elvárásait, és megtartsa azok elégedettségét. Az intézmény által megvalósítani tervezett fejlesztések legfontosabb célja, hogy megvalósuljon sportszolgáltatásainak fejlesztése, javuljon a hallgatók egészségi állapota, növekedjen a hallgatóinak körében az aktív sportolók aránya, és ezzel párhuzamosan csökkenjen azok száma, akik a középiskola befejezése után nem mozognak rendszeresen.

A koncepció kiemelt programja, hogy a sportolás és a tanulás egymást segítve és erősítve valósuljon meg az óvodától egészen az egyetemig. A Széchenyi István Egyetem bővíti a sporthoz kapcsolódó képzések spektrumát, és fókuszálja a képzési profilokat a sporttudományi és a kapcsolódó természet- és társadalomtudományi képzésekben. Az intézményi hallgatói sportirodák szakmai profiljának bővítése, az intézményi beágyazottság növelése és az azonos szakterületeken működő intézményi sportirodák közös módszertani és kínálati szolgáltatásfejlesztése is szerepel a célok között, akárcsak az intézmények sportszolgáltatásait igénybe vevő hallgatók számának növelése. Az egyetem számára fontos az élsportban résztvevő két csapatsportágban (kosárlabdában és kézilabdában) a másodosztályú versenyzés stabil biztosítása, az élsportolók számára a kettős karrier életpálya-modell elősegítése, valamint korszerű népegészségügyi felsőoktatási szakirányú továbbképzési program kialakítása.

A „Tudás és Sport: Sportolói életpálya modell a Széchenyi István Egyetemen" elnevezésű, TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0008 számú projektet az Európai Unió és a magyar állam 34.988.320 forinttal támogatja. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2013. szeptember 9. és 2015. június 30-a között. A projektet a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontja az Egyetem Sportegyesületével közösen, együttműködésben irányítja.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.