Tovább szélesíti együttműködését a Győri Egyetemmel a LuK Savaria

A szombathelyi LUK Savaria a győri Széchenyi István Egyetemmel folyamatosan együttműködve részt vesz az 1996-ban indított practing gyakorlatorientált mérnökképzésben, s több éve sikeres, közös program a gépészmérnöki szakos széchenyis hallgatók duális képzése. Az elmúlt évben a cég szakemberei és a győri hallgatók az „inter-uni-LUK Savaria” úniós pályázat keretében a szombathelyi vállalat munkaerő-piaci értékeinek, vonzóbbá tételének tényeit tárták fel. A győri műszaki szakok mellett az együttműködés a jövőben kiterjed a versenypiaci indíttatású, üzleti felkészültséget adó győri közgazdászképzésre is. A kapcsolatok kiteljesítését középpontba állító szerződés aláírásakor.

Michael Reinig, a LUK Savaria Kuplunggyártó Kft. ügyvezető igazgatója a széchenyis műszaki mellett a közgazdasági képzés bevonását jelölte meg az egyetemmel kialakított értékes együttműködés új területeként. „Cégünk további fejlődése igényli a szakterületek széleskörű, egymást erősítő jelenlétét munkánkban” – fogalmazta meg. Dr. Földesi Péter rektor a térség új képzéseit, így a szombathelyi gépészképzést a gazdaság kihívásaira adott új válaszként értékelte, s a cégvilággal, a térségi intézményekkel ápolt jó kapcsolatok, a kooperáció erősítése szerinte ezért ezen a területen is gyümölcsöző. Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja az egyetem szakterületeinek együttes megjelenését, az üzleti szemléletmód kialakítását és fejlesztését, a verseny során megszerzett munkaerő-piaci trendek figyelembe vételét nevezte a győri közgazdasági képzés meghatározó értékének.

Dr. Horváth Zoltán egyetemi tanár, a Matematika és Számítástechnika Tanszák vezetője az egyetemi szuperszámítógépeinek ipari alkalmazását mutatta be a LUK vezetőinek, s ez a cég és a Széchenyi-egyetem új, szélesebb körű együttműködési területét is jelzi.

Forrás:
Winkler Csaba
sajtótitkár, SZE 

Események

Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. február 23. 00:00 - 2018. február 24. 01:00
MÉK Szalagavató 2018. február 24. 19:00 - 23:00
Winter Seminar 2018- Media and Democracy 2018. február 26. 00:00 - 2018. március 2. 01:00
Nemzetközi Ösztöndíjas Tájékoztató előadás 2018. február 26. 10:00 - 11:00