Tovább épül a Tibormajori út

Az Ipari Park infrastruktúrájának tovább bővítése az idén is folytatódik, a napokban megkezdődött a Tibormajori út újabb szakaszának kiépítése...

A tavalyi év legnagyobb fejlesztése kétségtelenül az iparvágány építése volt. Az akkori, közel két kilométeres szakasz megépítése után már folyik az újabb egy kilométeres vágányhossz tervezése, amely a győrszentiváni vasútállomásig futna – mondta el Fekete Dávid alpolgármester. Hozzátette, nem csak a vasúti, de a közúti infrastruktúra is fejlődött az Ipari Parkban, hiszen tavaly a rendkívül rossz állapotú Tibormajori út 1,6 kilométeren épült ki. Az idei költségvetés 220 millió forintot tartalmaz a folytatásra, és az újabb, Győrszentivánig tartó szakasz építése már meg is kezdődött.

Fűke Péter, az önkormányzat Településfejlesztési Főosztályának vezetője hozzátette, a munkaterületet május elején adták át a kivitelező Glázer Transz Kft. részére. Az útépítés értéke közel 190 millió forint. A közvilágítást a Vill-Korr Hungária Kft építi ki mintegy 19 millió forint értékben. A főosztályvezető kifejtette, a Tibormajori út egy nyomsávú út volt, amit kiszélesítenek, és olyan új aszfaltréteg biztosítja majd a közlekedést, amely a nagy kamionok terhelését is elbírja. A beruházás várhatóan június közepére készül el.

Fekete Dávid végezetül elmondta, az önkormányzat az infrastrukturális fejlesztések mellett más eszközökkel is segíti a betelepülő vállalkozásokat, az iparűzési adó mértékének csökkentése is a még vonzóbb gazdasági környezet megteremtését szolgálta. Kiemelte, ezek az intézkedések még több vállalkozást csábíthatnak a városba, amelyek pedig újabb munkahelyeket teremtenek a régió lakosai számára.

Események

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Beszélgess Velem! 2018. március 21. 17:00 - 18:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00