Több ezren a győri Magyarország, szeretlek hétvégén

Az országos "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek" hétvége egyik központi helyszíne volt városunk. A programokon több ezren vettek részt, népszerű volt a sportnap és a rendhagyó tűzgyújtás is...

A magyar televízió a hétvégén országos körkapcsolással mutatta be az ország értékeit, hagyományait, nevezetességeit, programjait. Győr a szombati napon a Barátság Parkból jelentkezett, ahol az Őszi Egészség- és Sportnapot rendezték. A futófesztiválra mintegy kétezren neveztek, de a többi programon is szép számmal vettek részt a győriek. A városról többek között Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - aki a futófesztivált is elrajtoltatta, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó és nemzetközi játékvezető, valamint Görbicz Anita az Audi ETO női kézilabdacsapat irányítója beszélt.

A Barátság Parkba látogatók megismerhették a 2017-es, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalaállatát, a kakast is. Programok vasárnapra is maradtak, hiszen országosan egy időpontban gyújtották meg a Szent Mihály napi tüzeket. Győrben ez a Mobilisnál történt, ahol a kilátogatók nem egy hagyományos tábortüzet, hanem tűztornádót láthattak.

Emellett látványos kísérleteket, tűzoltási bemutatót és a tűzzsonglőrök előadását is megcsodálhatták. Az országos Magyarország, szeretlek hétvége nagy sikerrel zárult, nem csak Győrben, de az ország ezernél is több településén.

Forrás: http://hirek.gyor.hu/cikk/tobb_ezren_a_gyori_magyarorszag_szeretlek_hetvegen.html

Események

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2017. december 23. - 2018. január 1.
Munkaszüneti nap 2017. december 25. - 2017. december 26.