Széchenyisek elismerései - Pro Scientia Aranyérem, Mestertanár Aranyérem, Kiváló TDK Szervező Díj

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia zárása alkalmából rendezett ünnepi ülésen 2017. november 20-án a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor a Pro Scientia és a Mestertanár Aranyérem elismerések átadására. A díjakat Balog Zoltán miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, a 2017-es OTDK kiemelt támogatója adták át.

Három kollégánk nyerte el a Mestertanár Aranyérem díjat:

Dr. Gulyás László (MÉK)

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta (KGYK)

Prof. Dr. Stumpf István (DFK)

Egyetemünk két hallgatója nyerte el a Pro Scientia Aranyérmet:

dr. Csitei Béla (DFK), állam- és jogtudomány

Tóth Eliza Eszter (ESK), sporttudomány

 

Mestertanár Aranyérem

A „Mestertanár Aranyérem” cím a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett, legalább tíz éven át folytatott kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkáért adományozott elismerés. A kitüntetésben részesülők az Aranyérmet díszdobozban elhelyezve veszik át, amelyhez egy kisméretű aranyozott kitűző is tartozik. A díjat és a kitüntetés odaítéléséről szóló, díszmappában elhelyezett oklevelet az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az oktatásért felelős miniszter adta át.

 

Pro Scientia Aranyérem

A „Pro Scientia Aranyérem” a tudományos diákköri tevékenységet folytató, kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére az OTDT által létrehozott díj. A díjra benyújtott pályázat előfeltétele az OTDK-n elért első helyezés, de az Aranyérem nem csupán egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adta át a díjat a kitüntetett fiataloknak. A kitüntetésben részesülők az Aranyérmet díszdobozban elhelyezve veszik át, amelyhez egy kisméretű, az érem főmotívumát tartalmazó, aranyozott-tűzzománc kitűző is tartozik. Az érem odaítéléséről szóló, díszmappában elhelyezett oklevelet az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az oktatásért felelős miniszter írja alá.

 

Ugyanaznap délután került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a 2017-es OTDK szervezőinek további elismerésére, a felsőoktatási intézményekben és karaikon folyó tudományos diákköri tevékenységet szervező munkatársak elismerésérére alapított díj átadására.

Kiváló TDK Szervezői Díjban részesült:

Dr. Halbritter András (SZE AK)

Dr. Lőrincz Ildikó (SZE AK)

Dr. Zsédely Eszter (SZE MÉK)

 

Gratulálunk díjazott Hallgatóinknak és Oktatóinknak!

 

Események

Munkaszüneti nap 2018. május 21.
ELTE Bartók Béla Énekkarának koncertje 2018. május 25. 19:00 - 20:00
Szenátusi ülés 2018. május 28. 14:00 - 16:00