Széchenyi-egyetem: évi 26 milliót spórolnak a felújítással

Újabb nagyszabású beruházás kezdődött meg a győri Széchenyi István Egyetemen, megújul az intézmény A, B, C és D jelű tanulmányi épülete - jelentette be dr. Szekeres Tamás rektor kedden. Az 1,1 milliárd  forintos fejlesztést döntő részben európai uniós pályázati forrásból fedezik.

A munkálatok során szigetelik a tetőt és a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat. A korszerűtlen bordás csőradiátorokat szabályozható lapradiátorokkal váltják fel. A használati meleg víz hőigényét 60 négyzetméter napkollektorral egészítik ki. A világítási rendszer részleges szabályozását a folyosókon mozgásérzékelők felszerelésével biztosítják.

Emellett az elektromos energia egy részét 160 kilowatt teljesítményű napelemrendszerrel állítják elő. Mindettől évi 26 millió forint megtakarítást várnak. A kivitelezés befejezési határideje 2014 júniusa.

Az eseményen Kara Ákos győri országgyűlési képviselő (Fidesz) arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdai győri látogatásán azt kérte, a Széchenyi-egyetem és a vállalkozói szféra szoros együttműködésének modelljét mutassák be a hazai felsőoktatási intézményeknek. Dr. Földesi Péter, az egyetem július 1-jén hivatalba lépő új rektora hozzátette: azt szeretnék, hogy a Széchenyi a magyar felsőoktatás kísérlete legyen. Szerinte a megújult épület környezetbarát, olcsó, szép és élhető lesz.

Megjelenés helye:
Széchenyi-egyetem: évi 26 milliót spórolnak a felújítással
2013.06.18. 14:13
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/szechenyi-egyetem_evi_26_milliot_sporolnak_a_felujitassal/2338102/

A projektben érintett épületek látványterve megtekinthető a Galériában.

EYOF 2017

Események

Nyári záróvizsga időszak a jogász szakon 2017. március 1. - 2017. június 16.
Finanszírozási forma módosítására jelentkezés 2017. április 24. - 2017. április 29.
Munkaszüneti nap 2017. május 1.
Munka ünnepe 2017. május 1.