Rólunk írták

Csillag Attila az Oxygén TV-ben nyiltakozott a tanszék önkéntes programjáról

Csillag Attila, a győri Oxygén TV hírműsorában a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével kapcsolatos együttműködésről és a tanszék önkéntes programjáról beszélt 2018. február 5-én. Videó a tovább után.

Tovább olvasom
Egyre nemzetközibb a Széchenyi István Egyetem

A győri Széchenyi-egyetemen folyó képzések egyik legnagyobb előnye, hogy a gyakorlatban hasznosítható tudást adnak, állapította meg Pieter Vermeulen, a Dél-afrikai Köztársaság magyarországi nagykövete.

Pieter Vermeulen a napokban az egyetemen találkozott dr. Földesi Péter rektorral, dr. Lukács Eszter rektorhelyettessel, a Nemzetközi Programok Központ vezetőjével és a Győrben tanuló dél-afrikai diákokkal. A nagykövet elmondta, hogy a Dél-afrikai Köztársaság először vesz részt a Stipendium Hungaricum programban, ezért is érezte fontosnak a diákok visszajelzését.

"Országunk hallgatói nagyon jó véleménnyel vannak a Széchenyi-egyetemről – mondta el lapunknak Pieter Vermeulen. – Amit most láttam, az megerősített abban, hogy a győri egyetem rendkívül gyakorlatias képzést nyújt. A dél-afrikai hallgatók nagyon szeretik Győrt, az egyetlen nehézségként a nehezen megtanulható magyar nyelvet említették."

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a két ország felsőoktatási rendszere hasonló, de sok dél-afrikai hallgató, kikerülve az egyetemről, nehezen talál állást, mivel az általuk megszerzett tudásra nincs kereslet az álláspiacon. Napjainkban ezért előtérbe került a szakmunkások képzése. A győri egyetem képzései pedig ezen a területen is kiemelkedőek, mert gyakorlati tudást adnak a hallgatóknak. Az egyetem ipari cégekkel kialakított kapcsolatai más egyetemek számára is modellértékűek lehetnek abban,  ahogy végzőseik elhelyezkedési lehetőségeit elősegítik. Pieter Vermeulen végezetül még hozzátette, hogy a Széchenyi-egyetem ipari kapcsolatai példamutatóak voltak számára.
 
Az idei tanévre 25 országból 68 hallgató érkezett az egyetemre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében, többek között Mexikóból, Kínából, Azerbajdzsánból, Moldovából, Kenyából, Indiából és Irakból. Ezekkel az országokkal Magyarország kormányközi megállapodásokat kötött. Erasmus-program keretében összesen 12 országból 57-en tanulnak jelenleg a Széchenyi-egyetemen.

(A Kisalföld c. napilap 2018.január 16-án megjelent cikke)

Tovább olvasom
Problémás kerékpáros gócpontok nyomában a városban

Tóth Péter, tanszékünk docense, Szeghalmi Balázs, a Kisalföld újságírója és Máthé-Tóth Péter, a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének mérnöke még 2017 novemberében járták be a győri belváros és Nádorváros kerékpáros közlekedés szempontjából problémás pontjait. A bejárásból cikk született, ami a 2018. január 5-én jelent meg a Kisalföld hasábjain.

 A teljes cikk a tovább után.

Tovább olvasom
Karácsonyi cipősdobozaink célba értek

Tanoda karácsony A Nits Andrea és Csillag Attila által kezdeményezett és szervezett ajándékgyűjtő akció a végéhez ért. A győri Széchenyi István Egyetem oktatói 72 doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze a Győri Tanoda-klub hátrányos helyzetű kisdiákjai számára, melyet a karácsonyi ünnepség keretében adtak át számukra.

Tovább olvasom

Események

Szakirányválasztás 2018. március 12. 00:00 - 2018. március 17. 23:55
Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Beszélgess Velem! 2018. március 21. 17:00 - 18:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00