Orbán: "Az AUDI olyan, amilyennek Magyarországot is látni szeretnénk!"

(NyugatHír, Győr-Moson-Sopron megyei hírportál, http://www.nyugathir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8820:orban-qaz-audi-olyan-amilyennek-magyarorszagot-is-latni-szeretnenkq&catid=46:videohir, 2011. július 7.)

A 250 milliárd forintos, közvetlenül 1800 új munkahelyet jelentő csúcsberuházása mellett újabb fejlesztést jelentett be az Audi AG igazgatótanácsának elnöke Győrött.

 

Rupert Stadler a gyárbővítés alapkőletételi ünnepségén elmondta: egy présüzemet is létrehoznak, ahová további 300 dolgozót vesznek fel. A ceremónián Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: az Audi olyan, mint amilyennek Magyarországot szeretnénk látni, duzzad az erőtől, termel, és sok embernek ad munkát. A kormányfő azt is bejelentette: a járműgyártásnak megfelelő szakemberhátteret biztosító győri egyetem jövője biztosított.

Gyárlátogatással indult az Audi-vezetők és Orbán Viktor kormányfő győri találkozója. A miniszterelnök betekintést nyert, hogyan készülnek a világon legkeresettebb hathengeres motorok. Az alapkőletételi ünnepség egy újabb Audis-fejlesztés bejelentésével kezdődött.

Rupert Stadler igazgatótanácsi elnök, Audi AG: "A korábbi beruházáson kívül egy új présüzemet is megvalósítunk Győrben, ezzel a korábban jelzett 1800-nál háromszázzal több, 2100 munkahelyet teremt az Audi Győrben."

A 250 milliárd forintos győri Audi-fejlesztéssel 2013-tól évente 125 ezer autó gyártására nyílik lehetőség. A 32 focipályányi területen megvalósuló fejlesztést a győri önkormányzat egymilliárd forintos közüzemi és infrastrukturális fejlesztéssel támogatja.

Borkai Zsolt polgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "Ahhoz, hogy ma itt együtt, közösen lehetünk, sok minden kellett az elmúlt időszakban, kellett hozzá, hogy 130 ezer ember Győrben akarja ezt a fejlesztést, kellett hozzá egy Audi, kellett hozzá a kormány, és kellettek azok a fejlesztések, amelyek az elmúlt időszakban Győrben megvalósultak."

Orbán Viktor beszédében elmondta, az Audi jelenleg 8000, a fejlesztések megvalósulása után 15 ezer magyar családnak nyújt majd biztonságos és kiszámítható egzisztenciát. A magyar kormány a beruházást 11,2 milliárd, munkahelyenként 6 millió forinttal támogatja.

Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-KDNP: "Azt szeretnénk, ha egész Magyarország így nézne ki. Szóval, az Audi olyan, kint amilyennek látni szeretnénk Magyarországot. Világos, hogy van jövője, duzzad az erőtől, modern, termelő, és sok-sok ezer magyar embernek ad munkát."

Az alapkőletételi ünnepségen a kormányfő utalt rá: a kormány az Audi mellett Győr fejlesztését is támogatja, s mivel a német autógyár járműgyártásának a győri egyetem jelenti a hátterét, az intézmény jövője biztosított lesz a következő években is.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.