Nyílt nap a győri egyetemen - Te hol tanulsz tovább?

(www.kisalfold.hu, 2010.01.12.)

Szeghalmi Balázs

Neked.most címmel nyílt napot tart a Széchenyi Egyetem. Mi pedig meglestük, milyen szakokon képzelik el a fiatalok a jövőjüket. Szavazással.
Mint köztudott, tavaly decemberben elkezdődött a jelentkezés a 2010 szeptemberében startoló képzésekre, s február 15-ig lehet postázni a jelentkezési lapokat. (Természetesen szabad elektronikus úton is felvételizni.)

A teljes képzési paletta

Ennek apropóján tart "csalogató", bemutatkozó napot a győri egyetem, melynek teljes képzési palettáját megismerhetik a középiskolás fiatalok.

A SZE jogi, igazgatási, közgazdasági, informatikai, mérnöki, műszaki pedagógiai, egészségtudományi, szociális és zeneművészeti szakokon, alap, egyciklusú és mesterképzésben kínál tanulmányi lehetőségeket.

A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, az alapképzési diploma után Győrben választható mesterszakok, a doktori képzések, az elhelyezkedés, a karrierépítés, az egyetemfejlesztés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor.
A műszaki képzések standjainál láttuk a legnagyobb diákseregeket

Az Egyetemi Csarnokban tartott rendezvényen ottjártunkor úgy láttuk, hogy a Jedlik Ányos Gépész-, Informatikai és Villamosmérnöki Intézet, a Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet – utóbbi két intézethez közel húsz tanszék tartozik – előtt csoportosultak a legnagyobb diákseregek.

Szintén népszerűnek tűnt a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet, de az is lehet, hogy csak a csinos ápolónőnek öltözött diákok vonzották ide a srácokat.

Meglepően kevesen érdeklődtek ugyanakkor Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar standjánál; főleg annak fényében, hogy néhány éve még abszolút slágerszaknak számított a jog.
Három fiatal, négy kiszemelt szak

A győri Lukács iskola technikusi képzésére jár Kozma Áron: a győri fiatalembert főleg a műszaki képzések adta lehetőségek érdekelték a nyílt napon.

Fekete Dani a székesfehérvári Jáky József szakközépiskolából érkezett Győrbe, s elsősorban az építészeti képzések terén képzeli el a jövőjét.

"Úgy tudom, hogy Győrbe viszonylag kevés ponttal be lehet kerülni építészmérnöki szakra, de maga a képzés erős, s elég nehéz bennmaradni" – hallottuk Danitól.

Szabó Noémi Fertődről a Porpáczy szakközépiskolából jött a megyeszékhelyre, s vagy Győrben, vagy Sopronban képzeli el a felsőfokú tanulmányait.

"Mind a műszaki menedzser, mind a marketing képzések érdekelnek, de egyelőre még nem sikerült döntenem" – mondta Noémi.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:55
Tantárgyválasztás a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi ülés 2018. augusztus 27. 16:00 - 18:00
Balektábor 2018 2018. augusztus 28. 08:00 - 2018. szeptember 2. 06:00