Ma teszik le az alapkövet

(www.kisalfold.hu, 2009.10.30.)

Győr - Az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztése kezdődött meg a Széchenyi István Egyetemen: hétmilliárd forintból új és modern központ épül – az alapkövet pénteken teszik le.
A győri Széchenyi István Egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 6,5 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az intézmény által biztosított önerővel kiegészülve közel 7 milliárdos összköltségvetésű, hároméves egyetemfejlesztési projekt célja egy európai színvonalú, környezete és a változások felé nyitott, az ipari, gazdasági szereplőkkel hatékonyan együttműködő, szolgáltató szellemű felsőoktatási intézmény kialakítása, illetve az ehhez szükséges infrastrukturális háttér megteremtése.

A közbeszerzési eljárás útján kiválasztott kivitelező augusztus 17-én már elkezdte a munkálatokat. Az építkezést megelőző közműkiváltások szeptember végéig rendben megtörténtek. A beruházás nem okoz gondot az egyetem mindennapi életében, az alapozási munkák a tervek alapján még idén befejeződnek, jövő márciusra pedig szerkezetkész állapotban lesznek az épületek. A műszaki átadás határideje 2010. október 4., teljes funkciójában 2011-től vehetik használatba a hallgatók, az egyetem munkatársai, a vállalati partnerek és valamennyi érintett az új komplexumot.

A fejlesztés súlypontjai között szerepel a műszaki képzés minőségének emelése, az egyetem tudáspotenciáljának jelentős növelése, az egész életen át tartó tanulás korszerű feltételeinek megteremtése, kutatási-fejlesztési támogatás a vállalatok számára, ehhez korszerű kutatási infrastruktúra kiépítése, széles körű mérnöki szolgáltatások kínálata, valamint integráció hazai és nemzetközi tudáshálózatokhoz.

Események

Munkaszüneti nap 2017. október 23.
Elektronikus ZH nap 2017. október 25.
TMDK képzés - Dolgozat formázása 2017. október 25. 17:00 - 18:30
Levelezős konzultációs hétvége 2017. október 27. - 2017. október 28.