Ma teszik le az alapkövet

(www.kisalfold.hu, 2009.10.30.)

Győr - Az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztése kezdődött meg a Széchenyi István Egyetemen: hétmilliárd forintból új és modern központ épül – az alapkövet pénteken teszik le.
A győri Széchenyi István Egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 6,5 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az intézmény által biztosított önerővel kiegészülve közel 7 milliárdos összköltségvetésű, hároméves egyetemfejlesztési projekt célja egy európai színvonalú, környezete és a változások felé nyitott, az ipari, gazdasági szereplőkkel hatékonyan együttműködő, szolgáltató szellemű felsőoktatási intézmény kialakítása, illetve az ehhez szükséges infrastrukturális háttér megteremtése.

A közbeszerzési eljárás útján kiválasztott kivitelező augusztus 17-én már elkezdte a munkálatokat. Az építkezést megelőző közműkiváltások szeptember végéig rendben megtörténtek. A beruházás nem okoz gondot az egyetem mindennapi életében, az alapozási munkák a tervek alapján még idén befejeződnek, jövő márciusra pedig szerkezetkész állapotban lesznek az épületek. A műszaki átadás határideje 2010. október 4., teljes funkciójában 2011-től vehetik használatba a hallgatók, az egyetem munkatársai, a vállalati partnerek és valamennyi érintett az új komplexumot.

A fejlesztés súlypontjai között szerepel a műszaki képzés minőségének emelése, az egyetem tudáspotenciáljának jelentős növelése, az egész életen át tartó tanulás korszerű feltételeinek megteremtése, kutatási-fejlesztési támogatás a vállalatok számára, ehhez korszerű kutatási infrastruktúra kiépítése, széles körű mérnöki szolgáltatások kínálata, valamint integráció hazai és nemzetközi tudáshálózatokhoz.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.