Kitüntetést kapott a Széchenyi István Egyetem a Magyar Vöröskereszttől

Kitüntetést kapott a Széchenyi István Egyetem a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete valamint az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Központja által szervezett Véradó napi Ünnepségen.

A 2013. november 27-én, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében tartott Véradó napi ünnepségen többszörös véradókat és aktív véradószervezőket köszöntöttek.  A rendezvényt Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta az önkéntesség és a véradás fontosságát, „jobb adni, mint kapni" jelszóval köszönte meg a Vöröskereszt munkáját és a véradók tevékenységét. Kiemelte a fiatal generáció jelentőségét, felhívta a figyelmet az utánpótlás szükségességére. A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága oklevelet adományozott Széchenyi István Egyetemnek, mellyel elismerését és nagyrabecsülését fejezi ki a véradó mozgalom támogatásáért és a kiemelkedő együttműködését. Az oklevelet Borbélyné Nagy Ágnes megyei igazgató adta át. Az elismerést az Egyetem nevében Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja és Lengyel Diána, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke vették át.

A Széchenyi István Egyetemen hagyománynak számít a minden félévben megrendezett véradás. Az Egyetem munkatársai és hallgatói egyre növekvő létszámban nyújtják karjukat a véradások alkalmával. A legutóbb szervezett, 2013. októberi véradáson 180 önkéntes véradó jelent meg az Új-Tudástér Aulájának karzatán, a véradók között megtalálhatjuk mindegyik kar és intézet hallgatóit és munkatársait is.

A kitüntetett véradók között volt Fehér Gábor, egyetemünk egykori hallgatója is, aki már 25. alkalommal vett részt véradáson. Gábor 2012-ben szerzett diplomát a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet ápolás és betegellátás szakán, ez idő alatt 3,5 évig vezette az Intézet Hallgatói Önkormányzatát.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden véradó kollégánknak, hallgatónknak, hogy önkéntességével hozzájárul a Magyar Vöröskereszt munkájához és ezzel embertáraink életének megmentéséhez! Továbbra is arra bíztatunk mindenkit, hogy egészségéhez mérten járuljon hozzá a véradó mozgalom sikerességéhez.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.