Jogi doktorok és egészségtudományi frissdiplomások Győrből a térségi munkaerőpiacra

Negyvennégy jogi doktort avattak a győri Széchenyi István Egyetemen. A képzési követelményeket sikeresen teljesítő végzettek a rektori jogarra letett esküjét dr. Földesi Péter rektor és dr. Lévayné dr. Fazekas Judit dékán fogadta. Hárman a legjobb tanulmányi eredményt jelző, summa cum laude minősítésű diplomával kezdik szakmai pályafutásukat. Komp Bálint János a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumából, Réfi Barbara a győri Szabadhegyi Közoktatási Központ Gimnáziumából, Trenyisán Máté az ózdi József Attila Gimnáziumból jött Győrbe tanulni.

A végzettek a tradicionális jogi szakterületek mellett – a színes gyakorlati felkészítésnek köszönhetően – a térségi gazdaság, az önkormányzatok, az állami hivatalok szakmai munkahelyein helyezkednek el. A győri jogászképzés szakmai kisugárzása az egyetem valamennyi szakját érinti. Közel száz jogi tárgyat, ismeretkört tanítanak a nem jogász szakosoknak a jogi kar oktatói. Így a jogi alapismeretek, az iparjogvédelem, a szerzői jog mellett a közeli jövőben a nukleáris jog szakterülete is gazdagítja a győri jogászképzés rendszerét.
A Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet egészségügyi szervező, szociális munka, ápolás és betegellátás szakjain harmincan vették át diplomájukat. Szakmai felkészítésük a győri egyetem és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a térségi egészségügyi és szociális szervezetek közel két évtizede kezdett képzési együttműködése keretében történt.
A Diplomás Pályakövetési Rendszer eddigi adatai szerint a jogi kar és a Petz Lajos Intézet szombaton avatott frissdiplomásainak mintegy fele már elhelyezkedett, a többiek fél éven belül találnak szakterületükön felkészültségüknek megfelelő munkát. A jó munkahelyhez a tanulmányi követelményekben szereplő munkaerő-piaci ismeretek gyakorlati alkalmazása, az önéletrajz, a jó pályázat, az álláskereső tréningeken való aktív részvétel, az állásbörze rendezvény ad folyamatos és hatékony támogatást.

Forrás:
Winkler Csaba
sajtótitkár 

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.