IX. Gépész és Mechatronikai Mérnökök Országos Konferenciája

IX. Országos Konferencia – GÉPÉSZ- ÉS MECHATRONIKAI MÉRNÖK-JELÖLTEK TALÁLKOZNAK ÉS VERSENYEZNEK GYŐRÖTT
Tizenhárom gépész- és mechatronikai mérnöki képzést folytató magyarországi egyetem, főiskola közel száz hallgatója, s szlovákiai, romániai és szerbiai egyetemek csapatai is eljönnek a Gépész- és Mechatronikai Mérnök Hallgatók IX,. Országos Konferenciájára Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Szlovákiából a Pozsonyi Műszaki Egyetem két karáról, a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem Műszaki Karáról, Erdélyből a Sapientia Egyetemről, Szerbiából az Újvidéki Egyetemről érkeznek mérnök-jelöltek. A Széchenyi István Egyetemen kilenc évvel ezelőtt kezdeményezett, s hagyományosan itt rendezett háromnapos találkozót

2015. március 30-án, hétfőn 9 órakor

dr. Földesi Péter rektor és Fekete Dávid, Győr alpolgármestere az egyetem „F” termében nyitja meg. 
A Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatóiban 2006 végén fogalmazódott meg a gondolat a rendezvény, a tapasztalatcsere fontosságáról, annak megszervezéséről.
- Győr a hazai gépész- és mechatronikai mérnöki képzés egyik meghatározó központja. Modell értékű a gazdaság–felsőoktatás együttműködésének szervezése, ennek eredményessége. Arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott gépész- és mechatronikai mérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat
 – összegezte tapasztalatait Pup Dániel, tanszéki mérnök, a győri konferencia kitalálója, mentora. A rendezvény hagyományosan a győri egyetem Practing Alapítványa és a Járműipari Kutató Központ menedzselésével, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gépész- és Mechatronikai Mérnöki Hallgatói Szakbizottsága szervezésében, az Audi Hungaria Motor Kft. főtámogatásával, Győr Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével valósul meg. A konferencián, amely egyben szakmai verseny is, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal találkoznak. A feladatokat csoportmunkában oldják meg a résztvevők. Minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszerű helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.
találkozó szakmai programját az Audi Hungaria Motor Kft., a Borsodi Műhely Kft., a Revo-tec Kft., a Jankovits Hidraulika Kft., aLUK Savaria Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. és a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.. adja. A cégek javasolják a megoldandó feladatokat, s vezetőik a találkozón módszertani tanácsokkal segítik a mérnöki munka napi gyakorlatának megismertetését. A zsűri a prezentációkat szakmai és megvalósíthatósági szempontból értékeli és díjazza. A bírálók a cégek vezetői, a győri egyetem és több hazai egyetem szaktanszékeinek vezető oktatói, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola igazgatói  lesznek, a zsűri elnöke dr. Jósvai Jánosegyetemi docens, a Járműgyártási Tanszék vezetője, a Practing Alapítvány kuratóriumának elnöke  lesz mondta el Erdélyi Dániel győri mechatronikai mérnök-jelölt, a programok főszervezője.
A találkozót április 1-jén, szerdán 14.30 órától a Bridge Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban zsűrizés, értékelés, díjak átadása zárja. A konferencia rendezésében az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, a „Bridge” és az UNIKLUB Kft. működik közre.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:55
Tantárgyválasztás a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi ülés 2018. augusztus 27. 16:00 - 18:00
Balektábor 2018 2018. augusztus 28. 08:00 - 2018. szeptember 2. 06:00