Információk az egyetemi beruházásról (1/2013.sz. hírlevél)

Tisztelt Kollégák, tisztelt Hallgatók!

Az egyetemi kampusz területén újabb nagyszabású beruházás kezdődött meg. A Környezet, Energia Operatív Program keretében Európai uniós és Magyar Állam támogatása mellett megvalósuló projekt két programot foglal magába: az „A-B" tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0090) és a „C-D" tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0091) energetikai korszerűsítését.

Hosszú egyeztetési és támogatói jóváhagyási folyamat után a Rektor úr 2013. május 13-án írta alá projektek kivitelezésére a Vállalkozási szerződést a közbeszerzési pályázat nyertes konzorciumával a Zalai Általános Építő Zrt és West Hungária Bau Kft-vel. A kivitelezés 2013. év májusa és várhatóan 2014. év júniusa között fog megvalósulni.

A beruházás során a Műszaki Tudományi Kar fent említett tanulmányi épületeiben az alábbi felújítások kezdődnek meg:

  • az összes nyílászáró ablak cseréje;
  • az épületek homlokzatfelületének kiegészítő hőszigetelését és homlokfelület képzése;
  • az épületek tetőinek pótlólagos hőszigetelése és új vízszigetelése;
  • fotovoltaikus elemek elhelyezése a déli homlokzat árnyékolásaként ill. a tornyok déli homlokzat síkja előtt függőlegesen, és a laboratóriumi épület tetején;
  • a szükséges és közvetlenül kapcsolódó mértékű fűtési, gépészeti és elektromos felújítások;
  • a tetőszerkezeten napkollektorok is elhelyezésre kerülnek.

Az organizációs feladatok és a kivitelezés előkészítése a szerződés aláírása után azonnal megkezdődött. Első lépésként az egyetemi kampuszon a 2013. május 26-án (vasárnap) 18 órától lezárásra kerül a kivitelező felvonulási területének helyet adó parkoló rész az INNO-SHARE épület nyugati oldala, az „A” és „B” épület északi oldala és a „C” épület keleti oldala által határolt terület. A Tanulmányi épület és a Laboratóriumi épület közötti út továbbra is egyirányú marad az „E” épület irányába - egy nyomon továbbra is folyamatosan biztosított a közlekedés az építkezés idején is - az úton az kivitelezés idején a parkolók nem használhatóak. A lezárással megszűnik a „C” épület északi oldalán az alagsori bejárat is. (ld. csatolt Helyszínrajz)

Az tényleges építkezési feladatok az állványzatok kiépítésével várhatóan 2013. június közepén kezdődnek meg az „A” épület déli homlokzatán.

A Kivitelező az épületeken több munkaterületen is tervezi az egyidejű munkavégzést. A munkaterületek minden esetben kerítéssel lehatárolásra kerülnek és külön őrzéssel felügyeltek lesznek. Ezúton is mindenki figyelmét felhívjuk, hogy a munkaterületen csak az ott dolgozók tartózkodhatnak! Kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek a munkaterületek közelében és az esetleges korlátozásokat megértéssel vegyék figyelembe, mert azok folyamatos egyetemi működés fenntartása érdekében, a szükséges mértékben és az épületeinek biztonságos használata érdekében történnek.

A felújítás során az érintett épületek minden olyan helyisége (iroda, szoba, tanterem, folyosó, közlekedő), melyen külső ablak van, munkavégzés alá kerül. A feladatok szervezését, a munkahelyként szolgáló helyiségekben munkaterület biztosítását, azok pontos időbeni beosztását a Műszaki Tudományi Kar vezetésének jóváhagyása mellett szervezzük - azt a hetente a kivitelezővel együtt tartott koordinációs értekezleten együtt hagyjuk jóvá.

Az építkezés előrehaladásáról és a hozzá kapcsoló információkról folyamatosan tájékoztatást adunk az építkezés ideje alatt. Amennyiben bármilyen rendellenességet, indokolatlan kellemetlenséget tapasztalnak, vagy kérdésük van a beruházással kapcsolatban, azt osszák meg velünk a beruhazas-info@sze.hu címen!

Organizációs terv (2013.05.15.) megtekintése PDF formátumban

 

Lipi László
projektvezető
Dr. Kardos Károly
beruházási rektorhelyettes

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:55
Tantárgyválasztás a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi ülés 2018. augusztus 27. 16:00 - 18:00
Balektábor 2018 2018. augusztus 28. 08:00 - 2018. szeptember 2. 06:00