Indul a karrier és a versenyképes életpálya a győri frissdiplomásoknak

284 frissdiplomás mérnököt, informatikust, mérnöktanárt, 145 közgazdászt, nemzetközi szakembert köszöntöttek a győri Széchenyi István Egyetem szombati diplomaátadó ünnepségein. Most vette át második, villamosmérnök mesterszakos széchenyis diplomáját Sarkadi Nagy Balázs mechatronikai mérnök, egykori jedlikes diák, aki a látásvizsgáló készülékéért, az intelligens járólap ötletéért és megvalósításáért, sikeres találmányaiért Kínától Németországig pályázatokon több nemzetközi innovációs díjat és ösztöndíjat kapott.

A műszaki tudományi terület dinamikus fejlődését leképező kari struktúra átalakulását jelentette be a frissdiplomás mérnököknek dr. Földesi Péter rektor. „Önök még a Műszaki Tudományi Kar egyes szakjaira nyertek felvételt évekkel ezelőtt, a mai ünnepségen azonban már három új kar köszönti Önöket, az Audi Hungária Járműmérnöki Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar és az Építész- Építő- és Közeledésmérnöki Kar. A győri felsőoktatási modell lényege, hogy az egyetem nem csupán diplomát ad, hanem közösen Győr városával, a régió dinamikus gazdaságának meghatározó szereplőivel, köztük a már egyetemünk szerves részévé vált Audi Hungariával, a karrier- és életpálya építéséhez ad hatékony motivációt."
A friss közgazdászoknak, nemzetközi szakos diplomásoknak az együttműködést, a „Kooperálj még akkor is, ha versengő világban élsz!" módszert állította folyamatos feladatként munkájuk középpontjába dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja. A tehetséggondozást, a képzés széleskörű munkaerő-piaci kapcsolatait meghatározó együttműködést, a hallgatói szakmai műhelyek karrierépítést támogató és ösztönző munkáját követendő példaként ajánlotta a frissdiplomásoknak. „Egyetemünkön múlt vasárnap volt az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny döntője. Ezt a ma már határainkon túl is átnyúló tehetséggondozó programot, versengést a közgazdász és üzleti képzést folytató felsőoktatási intézmények csapatai között immár 13 éve rendezzük meg. A 13 év már nemes hagyománynak minősíthető. Köszönöm a kollégáimnak, a közgazdász szakkollégium vezetőinek, hallgatóinak, az OPEV-et széles körben, szakmai munkájában és financiális háttérrel támogató cégvezetőknek, hogy hisznek a közös munkánkban és az összefogás erejében. Arra biztatom magukat, hogy használják majd az életben is ezt az összefogásban rejlő végtelen energiát."

Események

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Beszélgess Velem! 2018. március 21. 17:00 - 18:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. március 26. 14:00 - 16:00