SZEhírek

„Elsősorban abban van felelősségünk, hogy a hallgatóink jó zenésszé váljanak”

Győrben nagyon szépen egymáshoz illeszkedik a klasszikus zeneoktatás az alapfoktól a középfokú képzésen át a felsőfokig, a zenetanár és művészképzésig. A Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán, a Szólóhangszerek és Művészetelmélet Tanszék tanszakaihoz kötődően elsősorban zenetanárokat képeznek, de zongora tanszakukon művészképzésre is várják a jelentkezőket. 

Győr, 2018. július 18. SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

„Az a legfontosabb, hogy szeressétek a gyerekeket!”

Az Apáczai Csere János Kar csaknem kétszáz végzett hallgatója vette át a diplomáját pénteken délután a Széchenyi István Egyetem Győr Városi Egyetemi Csarnokában. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Dr. Pongrácz Attila dékán köszöntötte a hallgatókat. Az Oktató a hallgatókért díjat Dr. Simonik Péter, a Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszék docense vehette át.

Győr, 2018. július 16. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Továbbra is a világ élmezőnyében a SZEnergy

Nehéz és küzdelmes londoni versenyen van túl a Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata, de így is a legjobb tízben végeztek a Shell Eco-marathonon. Ez pedig egyedülállóan szép siker nemcsak a magyar, hanem a közép-európai egyetemek körében egyaránt. Pusztai Zoltán csapatvezetővel összegeztük a londoni tapasztalatokat, és kicsit előre is tekintettünk.

Győr, 2018. július 13. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Magyarságukban erősödhettek a katalóniai diaszpórában élő gyerekek

A Barcelonai Főkonzulátus és a Széchenyi István Egyetem példaértékű, és egyben úttörő jellegű együttműködése eredményeként június végén immáron a harmadik alkalommal rendezhették meg a Katalóniai Magyar Tábort a diaszpórában élő magyar családok gyermekeinek a Barcelona melletti Más Po Canyado-ban. Huszonhét gyermek kapott megerősítést magyarságában.
Győr, 2018. július 12. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.