Győri evezős éremeső az Európai Egyetemi Játékokon

Egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel tértek haza a Széchenyi István Egyetem evezősei Coimbrából (Portugália), a negyedik alkalommal megrendezett Európai Egyetemi Játékokról (EEJ). Július 15-28 között csaknem háromszáz egyetem sportolói mérkőznek meg tizenhárom sportágban. Győrből az evezősökön kívül a női kosárlabdázók vettek részt a játékokon.

Győr, 2018, július 25. – SZEhírek, Ny. Cs.

Középen az aranyérmes Juhász Adrián és Simon Béla.

A Széchenyi István Egyetem színeiben induló Juhász Adrián, Simon Béla férfi kormányos nélküli kettes (peror) aranyérmet szerzett, a könnyűsúlyú férfi kormányos nélküli négyes, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs, Szabó Bence, Szigeti Roland a dobogó második fokára állhatott fel, a női egyes (szkiff) kategóriában versenyző Gagyi Barbara broznérmes lett, ugyanúgy, ahogy Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő a férfi kormányos nélküli kettes hajóban. Az egyetem legendás férfi nyolcasa, Juhász Adrián, Simon Béla, Szigeti Roland, Sőnfeld Álmos, Bakaity Attila, Szlovák Rajmund, Ocsenász Gergő, Szabó Bence, kormányos: Vajnorák Martin most sajnos lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

A csapat vezetője, Papp Oszkár nagyon büszke a sportolók teljesítményére. „Az elmúlt öt évben, mióta az egyetemi evezős sporttal foglalkozunk, a legszebb évünket élhetjük át. Coimbrában egyedül az jelentett nehézséget, hogy nagyon időjárásfüggő, szeles volt a helyszín, emiatt egyes pályák határozottan hátrányt jelentettek. A férfi nyolcasnál is ebbe futottunk bele, egyébként legalább az ezüstérem reális lett volna” – értékelt a csapatvezető, aki kiválónak értékelte a GyAC és az egyetem együttműködését, és köszönetet mondott a városnak, valamint Simon Csaba klubelnöknek a támogató hozzáállásért. Szerinte az evezős éremesőnek még koránt sincs vége, hiszen a férfi négyes egy hét múlva szép reményekkel indul a sanghaji világbajnokságon. Szerencsére mindenki egészségesen tért haza a csapatból. Beszélgetésünk idején a Széchenyi István Egyetem a 16-ik volt az éremtáblázaton a 293 egyetemet felvonultató mezőnyben.

A férfi evezős nyolcas kormányosát, Vajnorák Martint már újra itthon, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjában értük el. Ha éppen nem a nyolcas hajóban ül, akkor a Sportirodát vezeti az egyetemen. „Először vehettem részt ilyen nagyszabású eseményen, az egyetlen viszonyítási alapom a tavaly, Győrben rendezett EYOF. Nagyon jó időnk volt, se túl meleg, se túl hideg, eső sem zavarta a versenyt, egyedül a szél támadt fel a pályán” – mondja Martin, aki szerint a nyolcas negyedik helyében szerepe volt annak, hogy heten más számokban is indultak aznap, és döntőztek is, sőt, a legfényesebben csillogó érmeket hozták el. Eközben a többi egyetemi csapat pihenten, csak erre a kategóriára koncentrálva ült hajóba.

A Széchenyis lányok B33-as (félpályás) kosárlabdában neveztek, és tizenegyedikek lettek. Az evezős csapat vezetője Papp Oszkár, edzője Alföldi Zoltán.

 

Gagyi Barbara harmadik lett a női egyes (szkiff) kategóriában.

 

A férfi négyes, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs, Szabó Bence, Szigeti Roland a dobogó második fokára állhatott fel.

 

 

Az evezős nyolcas.

 

Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő bronzérmes lett.

  

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:55
Tantárgyválasztás a 2018/19. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi ülés 2018. augusztus 27. 16:00 - 18:00
Balektábor 2018 2018. augusztus 28. 08:00 - 2018. szeptember 2. 06:00