Győrben is tarol az egyetemes kártyarendszer

A győri Széchenyi István Egyetemen másfél éve vezették be a CityPass intelligens kártyarendszert, mára nappali tagozatos hallgatóinak 80 százaléka kártyatulajdonos.

A Széchenyi István Egyetemen az előző tanévben vezették be a NetLock által fejlesztett, díjnyertes CityPass kártyarendszert. Az első hullámban, 2012 szeptemberében több száz oktató, vendégoktató és egyetemi munkatárs kapta meg a számos funkciót ötvöző, névre szóló kártyát, a következő, tavaszi szemeszterben pedig 3500 diák vehette használatba saját példányát. Mára mintegy 7000 hallgató, 650 alkalmazott és 800 „külső személy", azaz kollégiumi vendég, öregdiák, könyvtári tag és VIP látogató szerepel a regisztrált kártyabirtokosok között.

A hallgatók az intelligens kártya segítségével léphetnek be az egyetemi könyvtárba és egyes tantermekbe, laborokba, valamint fizethetnek vele a fénymásolásért, szkennelésért vagy nyomtatásért az intézmény területén belül, emellett igénybe vehetik vele az egyetemi könyvtár szolgáltatásait is, beleértve a kölcsönzést, illetve az ingyenes médiatár, a berendezett kutatószobák és médiaboxok használatát. A közel 1400 kollégista szintén a kártyájával azonosíthatja magát a kollégium beléptető rendszerében. A visszajelzések alapján a kártya használata egyszerű, és a Kártyamenedzsment program könnyen átlátható. A felhasználók egy külön erre a célra létrehozott weboldalon tájékozódhatnak a kártyahasználattal kapcsolatos, általános és aktuális információkról.

„A CityPass kártyarendszer egyre több helyen van jelen a hazai felsőoktatásban. Nem csak Győrben, de Debrecenben is egyetemi kártyaként használják már évek óta, az Óbudai Egyetemen pedig a CityPass kártyarendszerhez kapcsolódóan mutatják be az nfc technológia legújabb trendjeit és felhasználási területeit a mérnök informatikus hallgatóknak a gyakorlati órákon. A sokoldalú, nyílt rendszer számos különféle funkciót magában foglal, ezért sokszínű felhasználási lehetőség biztosítására és bemutatására alkalmas" – mondta el Almási János, a NetLock Kft. fejlesztési vezetője.

Megjelenés helye:
http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hirek/ict_n/CityPass_Gyor.html

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.