Győr és Esztergom együttműködése a gépész szakképzésben

A Széchenyi István Egyetem tizenöt évvel ezelőtt, 1999-ben a gépipari mérnökasszisztens akkreditált felsőfokú szakképzés indításával a térségi munkaerőpiac résztvevőivel új, a gyakorlati felkészítést erőteljesen alkalmazó együttműködési programot indított. A 15 év alatt a képzésben közel ezerötszázan tanultak, s kaptak szakmai bizonyítványt. A gyors és anyagilag motiváló elhelyezkedés mellett vonzó volt a további tanulmányok lehetősége is, az asszisztensek közel fele valamelyik győri járműipari szakon folytatta tanulmányait.

A 4 féléves oktatási program a Széchenyi István Egyetem szakmai irányítása és felügyelete mellett a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában és az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában valósult meg. Jogszabályi változás miatt a képzés átalakult, az eddigi formájában megszűnt.

A másfél évtizedes kiváló szakmai együttműködést, a három intézmény tapasztalatait a jövőben az új gyakorlati együttműködési programok indításakor is hasznosítja majd a Széchenyi István Egyetem – mondta el az Esztergomban tartott záró konzultáción dr. Földesi Péter rektor.

A szakképzés győri együttműködési programja keretében a térségi munkaerőpiaccal kialakított sikeres és szoros együttműködést az egyetem és Győr város vezetése is hatékonynak, a gazdaság igényeit szolgálónak értékelte. Ezért Borkai Zsolt, Győr polgármestere a gépipari mérnökasszisztens programban résztvevő két középiskolának ésFenyvesi Ottó esztergomi igazgatóhelyettesnek a Győri Városháza Ezüst Érmét adományozta, dr. Földesi Péter rektor a program több tanárának díszoklevelet adott át.

Forrás:
Winkler Csaba
sajtótitkár 

Parkolási rendszer változása

EYOF 2017

Események

Winter Seminar 2017 Protecting Democracy 2017. február 20. - 2017. február 25.
Áramszünet - J épület 2017. február 23. 08:00 - 16:00
Levelezős konzultációs hétvége 2017. február 24. 08:00 - 2017. február 25. 18:00
HÉHA 2017. február 27. 18:00 - 19:00