EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A MAGYAR NEMZETI BANK ÉS A GYŐRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KÖZÖTT

Új, az országban egyedülálló angol nyelvű doktori specializáció indul el annak a megállapodásnak a keretében, amelyet Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora írt alá a mai napon Győrben.

Az MNB kiemelt feladatának tekinti a magyar közgazdaságtudomány fejlesztését és oktatási színvonalának növelését, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel és működik együtt hazai és külföldi kutatókkal.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete és a K&H Bank szervezésében megrendezett, éves közéleti fórum keretében a jegybank és az egyetem vezetője által a mai napon aláírt együttműködési megállapodás egy hazánkban egyedülálló, idegen nyelvű doktori specializációt hív életre.

A megállapodás aláírásával a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola, Gazdálkodás- és Szervezéstudományok doktori képzésének keretében a meglévő management specializáció mellett transzdiszciplináris specializáció kezdi meg működését, amely új megközelítésben és szemlélettel diszciplinánként fejleszti a doktoranduszok komplex és széleskörű problémamegoldó képességét. Az új specializáció oktatási folyamataiban az egyetem kutatói és oktatói mellett külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör vesz részt.

Az intézmények közötti megállapodás értelmében a transzdiszciplináris doktori specializáción a 2016/2017-es tanév első szemeszterében kezdhetik meg tanulmányaikat a leendő hallgatók.

 

A jövő Győrben épül.

 

Imázsfilm a Széchenyi István Egyetemről az AUDI Hungaria Motor Kft. közreműködésével és menedzselésével: http://youtu.be/uECnvn4g9hc?hd=1

Cikk a  megállapodásról a GyőrPlusz online-on.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.