SZE hírek 2014/19. hét

A tartalomból...
 • Rajtra kész a győri egyetemisták autója (Tudományos hírek)
 • Győri helyezés XX. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyen (Díjak/Elismerések/Kinevezések)
 • Erősáramú villamos berendezések 2014. évi karbantartási ütemterve (GMF hírek)
 • 2014. évi csatlakozás központosított közbeszerzéshez (GMF hírek)
 • Konfliktuskezelési és időmenedzsment tréning (Képzések)
 • „A Hajléktalan Emberek esélyegyenlőségéért” (Képzések)
 • Gitárest a Zsinagógában (Kulturális események)
 • Továbbra is Európa csúcsán a Győr (Városi hírek)
 • Már díszíthetjük a „szeretem győrt” fát! (Városi hírek)
 • „A mi utcánk, a mi jövőnk” rajz-, foto-, családi és csoportos kreatív pályázat (Egyéb)
 • Sikeres generációváltás (Rólunk írták)

Tudományos hírek

Rajtra kész a győri egyetemisták autója

Győr leghatékonyabb, széchenyis egyetemisták által épített autója készen áll A Shell Eco-marathon Europe-ra, Európa legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyére. 2014. május 15. és 18. között 26 országból több mint 3000 egyetemi, főiskolai hallgató, köztük öt magyar csapat találkozik, versenyez Rotterdamban, hogy saját tervezésű és készítésű járműveikkel újabb üzemanyag-hatékonysági rekordokat állítsanak fel. A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata idén 7. alkalommal veszt részt a versenyen és már az utolsó simításokat végzi az autóján, hogy minden készen álljon a megmérettetésre. Az autót a csapat tagjai 2014. május 9-én, pénteken 11 órakor a SZEnergy Team műhelyében (Győr, Egyetem tér 1., L2/12-es labor. Laborépület) mutatják be az érdeklődőknek. 


Tovább olvasom

Díjak/Elismerések/Kinevezések

Győri helyezés XX. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyen

2014. április 16-18 között került megrendezésre a Miskolci Egyetemen az intézmény Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszékének szervezésében a XX. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny. A Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület (FIOM) által immár huszadik alkalommal kiírt verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése, az oktatók, hallgatók és ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése, a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése, a hallgatók közötti versenyszellem és kooperáció kialakítása, valamint a hallgatói munka elismerése.


Tovább olvasom

GMF hírek

Erősáramú villamos berendezések 2014. évi karbantartási ütemterve

A 2014. augusztus 1. (péntek) 7.00-15.00-ig tartó áramszünet az Egyetem egész területét érinti!
(Korábbi –későbbi visszakapcsolás lehetséges!)
Az Egyetem különböző épületeit érintő karbantartási időpontok megtekintéséhez kattintson a tovább gombra. 

 


Tovább olvasom

2014. évi csatlakozás központosított közbeszerzéshez

Egyetemünk csatlakozott a 2014. II. negyedévre (április 1-től - június 30-ig) terjedő időszakra a központosított közbeszerzési rendszerhez az alábbi tárgyakban:
1./ számítógéprendszerek;
2./ nemzetközi utazásszervezés.


Tovább olvasom

Képzések

Konfliktuskezelési és időmenedzsment tréning

A mindennapi konfliktusok mellett az oktatásban speciális külső és belső konfliktushelyzetekkel találkozunk. A nehéz helyzetek és azok okainak felismeréséhez,  valamint gyors és frappáns kezelésükhöz kínál többirányú segítséget az a felsőoktatásban dolgozó kollégák számára kialakított  konfliktuskezelési és időmenedzsment tréning, ami az időszemélyiségünk azonosításával az egyre zavaróbbá váló időhiány elleni küzdelemhez is nyújt muníciót.
REGISZTRÁCIÓ a Konfliktuskezelési és időmenedzsment tréningre


Tovább olvasom

„A Hajléktalan Emberek esélyegyenlőségéért”

A Menhely Alapítvány 2014. májusától ingyenes képzést indít, ahova várják szervezetek, informális közösségek, diákcsoportok jelentkezését. A képzés ingyenes, 6 alkalomból áll, májustól október közepéig tart. Havonta egyszer, csütörtökönként lesz a találkozó budapesti helyszínen (1082 Budapest Szentkirályi u. 22‐24.), kb. 10‐16 óráig, egyszeri étkezéssel. Az utazás költségeit vidékieknek bizonyos mértékben támogatni tudjuk. Az első képzési alkalom: május 29. csütörtök. (Jelentkezési határidő: május 23.) További alkalmak: június 26., július 24., szeptember 4., szeptember 25., október 16.


Tovább olvasom

Kulturális események

Gitárest a Zsinagógában

A "Gitárest a Zsinagógában" sorozat következő alkalmán, 2014. május 9, péntek 18 órakor a szegedi S.W.A.T. gitár ensemble játszik.
Műsoron: J.S.Bach, W.A.Mozart, F.M.Torroba, Sugár Miklós és Hartl Bence művei.
A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!


Tovább olvasom

Városi hírek

Továbbra is Európa csúcsán a Győr

Az ETO a női kézilabda bajnokok ligájának döntőjében olyan játékot mutatott, amelyre nincsenek szavak. A győriek megvédték BL-címüket!


Tovább olvasom

Már díszíthetjük a „szeretem győrt” fát!

Tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal díszítették fel a Baross úti látogatóközpont előtti fát, amely az idén újra színes szalagokat ölt…


Tovább olvasom

Egyéb

„A mi utcánk, a mi jövőnk” rajz-, foto-, családi és csoportos kreatív pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi és csoportos kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.


Tovább olvasom

Rólunk írták

Sikeres generációváltás

Újabb európai uniós projekt fejeződött be a Széchenyi István Egyetemen. A győri campus az egri Eszterházy Károly Főiskolával és a Borsodi Műhely Kft-vel karöltve hívta életre az Inter-Uni-Borsodi elnevezésű projektet, hogy megvizsgálják a generációváltás témakörét. Mindkét felsőoktatási intézményből hat-hat hallgató vett részt a programban és heteken át azon dolgoztak, hogy előadáson tárják az érdeklődők elé azokat a javaslatokat, melyek segíthetik és megkönnyíthetik a generációváltást a családi tulajdonban lévő vállalatoknál.


Tovább olvasom

Események

57. IALB Nemzetközi Konferencia 2018. június 17. 00:00 - 2018. június 21. 23:00
Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
Diplomaátadó ünnepély-MUK 2018. június 23. 14:00 - 16:00
Szenátusi ülés 2018. június 25. 14:00 - 16:00
Diplomaátadó ünnepély-MÉK 2018. június 29.