SZE hírek 2014/13. hét

A tartalomból...
  • Interdiszciplináris előadássorozat 6. előadás (Rendezvények)
  • XX. Győri Állásbörze (Rendezvények)
  • Járműves mérnök-jelöltek találkozója és versenye Győrött (Rendezvények)
  • Március 29-én, szombaton 16.30 órakor Kohut Petra és Kató Árpád gitár hangversenye (Kulturális események)
  • WHO konferencia Győrben (Városi hírek)
  • Szombaton a Föld órája! (Városi hírek)
  • Inter- Uni- Borsodi (Rólunk írták)

Rendezvények

Interdiszciplináris előadássorozat 6. előadás

A parlementek funkcionális építészete címmel kerül megrendezésre az Interdiszciplináris előadássorozat 6. előadása. Az előadás helyszíne az ÚT-114. terem, időpontja 2014. március 31 (hétfő) 16 óra. Az előadók Dr. Winkler Gábor (Műszaki Tudományi Kar, Építészettörténeti és Városépítési Tanszék) valamint Dr. Smuk Péter (Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék).


Tovább olvasom

XX. Győri Állásbörze

2014.április 8-án kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen. A tavalyi kezdeményezést folytatva idén a Győri Állásbörze ismét a Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Szolgáltató Központja valamint a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ közös szervezésében valósul meg. A börzét a Felkészítő Nap előzi meg április 7-én.


Tovább olvasom

Járműves mérnök-jelöltek találkozója és versenye Győrött

A gépész- és mechatronikai mérnöki képzést folytató tíz magyarországi egyetem, főiskola közel száz hallgatója, s szlovákiai és romániai egyetemek csapatai jönnek a Gépész- és Mechatronikai Mérnökhallgatók VIII. Országos Konferenciájára Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Szlovákiából a Pozsonyi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki és nagyszombati Anyagtechnológiai Karairól, a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem Műszaki Karáról, a Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki Karáról érkeznek mérnök-jelöltek.


Tovább olvasom

Kulturális események

Március 29-én, szombaton 16.30 órakor Kohut Petra és Kató Árpád gitár hangversenye

Műsoron  a reneszánsz zenétől a romantikáig több zeneszerző műve (Pl. J. Dowlan, Scarlatti, F. Sor, Albeniz....)
A belépés díjtalan.


Tovább olvasom

Városi hírek

WHO konferencia Győrben

Győrben ülésezik a WHO Európai Egészséges Városok Projektvárosi Hálózat Idősek Egészsége Munkacsoport szakmai értekezlete.


Tovább olvasom

Szombaton a Föld órája!

A villany lekapcsolásával mi is csatlakozhatunk a WWF kezdeményezéséhez! Győrben több kiemelt helyszín is sötétségbe borul. A WWF idén már 8. alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb civil önkéntes akcióját, a WWF Föld Óráját, amelynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. A csatlakozóktól mindössze annyit kérnek, hogy március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára kapcsolják le a világítást otthonukban. 


Tovább olvasom

Rólunk írták

Inter- Uni- Borsodi

Inter-Uni-Borsodi címmel indított közös programot a Széchenyi István Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Borsodi Műhely Kft, hogy a bölcsész, természettudományi, mérnök és közgazdász szakos hallgatók bepillantást nyerjenek egy sikeres vállalat életébe. A projekt témáját a generációváltás adja, ami a Borsodi Műhely Kft. mellett, más családi vállalkozásokat is érinthetnek. Így a Támop projekt keretében megvalósuló program végén olyan elemzést kérnek a kiválasztott hallgatóktól, amit akár más családi vállalatok is hasznosíthatnak, ha generációváltásra kerül sor.


Tovább olvasom

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.