Az ENSZ Academic Impact Kezdeményezésének Nyitókonferenciája

Image

2010. november 18-19.
New York, ENSZ Székház

2010. november 18-án, csütörtökön, New-Yorkban az ENSZ Székházban, Ban Ki-moon ENSZ Főtitkár hivatalos megnyitójával kezdődött a világ legátfogóbb és legnagyobb felhatalmazási körrel bíró nemzetközi szervezetének Academic Impact programja.

A Főtitkár expozéját Kiyotaka Akasaka Főtitkár-helyettes, az ENSZ – Academic Impact programját is felügyelő - Tájékoztatási Főosztályának (DPI), valamint Michael Adams a Farleigh Dickinson Egyetem - a törekvés mellett elsőként elköteleződött intézmény - vezetőjének és Ramu Damodaran programigazgatónak a beszédei követték.

A kezdeményezésnek, amely az ENSZ és az Egyetemek kapcsolattartását tartja fő tevékenységi körének, a Széchenyi István Egyetem alapító tagjaként vált részesévé.  Az ENSZ Főtitkár beszédében azt hangsúlyozta, hogy azokra a világproblémákra, melyekre a tagállamok közössége megoldásokat keres, a válaszokat gyakran az Egyetemek tudományos környezetében találja.

Ezért, anélkül, hogy az egyes intézmények által generált szellemi termékekre vagy anyagi hozzájárulásra igényt tartana, az ENSZ Academic Impact-je „klíringházként” kíván funkcionálni a kapcsolattartás és a globális nyitott kérdések megválaszolásának reményében. A kezdeményezéshez félezernél is nagyobb számú Egyetem csatlakozott a világ több mint 80 országából, a megnyitó konferencián hozzávetőlegesen 300 Egyetem Rektora, vezetője és küldöttje vett részt.

A programról annak hivatalos honlapján http://academicimpact.org/index.php olvasható részletesebb tájékoztatás.

Események

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Beszélgess Velem! 2018. március 21. 17:00 - 18:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00