A Széchenyi Egyetemről biztos a győri karrier

Mihalicz Antal, a Syncreon Hungary Kft. ügyvezetője, a Syncreon Kelet-Európa Divizló termelési igazgatója, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke:

- Győriként, járműipari szolgáltató vállalkozás vezetőjeként határozottan állíthatom, hogy Győr valódi életpályát, karriert, megélhetést, a családom számára otthont adó város. Ez önmagában is hiteles érv amellett, hogy a kamara elnökeként a győri járműipari életpályamodell megalkotását üdvözöljem.

- A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldetése arról szól, hogy hidat teremtsen a vállalkozók, a szakképző iskolák, a Széchenyi István Egyetem és a város között. 17 éve veszünk részt az egyetem Practing-programjában. A sikeres együttműködésnek köszönhetően több száz egyetemi hallgatónak volt módja a gyakorlati idejét helyi vállalkozásoknál töltenie, a szakdolgozatát pedig a cégeknél írnia. A legtöbbjük a végzés után biztos munkahelyet is talált a gyakorlati képzőhelyén.

A menedzserútlevél-program ugyancsak arról szól, hogy egyetemi hallgatók több céget is megismerjenek belülről, és már valós vállalati tapasztalatok birtokában álljanak munkába. A Széchenyi Egyetemen szerzett diploma, valamint a vállalkozásoknál megszerzett gyakorlati tudás biztos belépő a járműipari cégekhez és azok beszállítóihoz.

- A Professio Klaszternek köszönhetően a szakmunkásképzésben is jelentős eredményeket értünk el, támogatva ezzel a fémipari szakmák munkaerő igényeit. A Mobilitási program keretében borsodi szakmunkásokat hoztunk Győrbe, letelepedést, biztos megélhetést kínálva a Számukra.

A gyakorlatorientált képzés, amelyben a kamara jelentős szervezői szerepet vállal, Győrben a képzés minden szintjén létező valóság.

- Gyár gépipari múltja, ma működő világhírű járműipari vállalkozásai és azok beszállító cégei életre szóló biztonságot adnak az itt végzett szakembereknek. A járműipari életpálya nemcsak a szakmunkásoknak és a mérnököknek, hanem közgazdasági, jogi végzettséggel rendelkezőknek is hívó szó lehet. Győr egy lüktető város, ahol virágzik a kereskedelem, jók a szolgáltatások. Győr és a Széchenyi Egyetem az ország minden részéből várja a tudásra, a biztos megélhetésre, a békés családi életre vágyó fiatalokat.

Megjelenés helye:
Heti Világgazdaság, 2014. február 8.

Campus Casting 2017

Események

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja 2017. szeptember 19. - 2017. szeptember 20.
Hallgatói klubkoncert 2017. szeptember 20. 20:00 - 22:00
Akadémiai Nap 2017. szeptember 21. 10:00 - 12:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (1. előadás) 2017. szeptember 21. 16:00 - 18:00
Akadémiai Nap - Ünnepi Hangverseny 2017. szeptember 21. 19:00 - 20:00