A megye prímái lettek

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2010. november 6.)
Rimányi Zita

Színművészt, olimpiai bajnok kajakost és egyetemi oktatót díjazott Príma-díjjal idén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete. Bede Fazekas Csaba, Kammerer Zoltán és dr. Kardos Károly az elismeréssel járó jutalomként kapott egy-egy millió forintot tegnap vehette át a győri zsinagóga épületében, műsorral egybekötött ünnepi est keretében.

Az oktatás-köznevelés kategóriában megyei Príma-díjat kapott dr. Kardos Károly, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense, rektorhelyettes. Nevéhez fűződik többek közt a gyakorlatorientált mérnökprogram kifejlesztése. Számára az jelenti a sikert, ha hallgatói jól boldogulnak az életben és ha oktatómunkájával a régió ipari fejlődését szolgálja.

A művészeti kategóriában díjazott Bede Fazekas Csaba, a Győri Nemzeti Színház énekes színésze. Negyven éve van színpadon, mintegy kétszáz szerepet eljátszott, prózai darabokban és operákban is remekelt

A sport kategóriában díjazott Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos. Többször nyert világ- és Európa bajnokságot és készül a következő olimpiára. Szerinte a sportoló semmire nem megy lemondások, áldozatok nélkül.

Borkai Zsolt győri polgármester a gálán épp arról beszélt, hogy a kiemelkedő teljesítményeket kell példának állítani. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke leszögezte: a civil szférának ereje kell legyen a társadalomban, így mutathatja meg, mire képes a magyar elme. Sragner László, a VOSZ megyei elnöke azt mondta: élhető és hatékony társadalomra van szükség, amihez a vállalkozók a nonprofit szféra eredményeinek elismerésével, díjazásával is hozzájárulnak.

A gála vasárnap 17.30 órától a Revita Tv-ben tekinthető meg.


Események

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Beszélgess Velem! 2018. március 21. 17:00 - 18:00
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. március 26. 14:00 - 16:00