A frissdiplomások a térségi igazságszolgáltatást és a nemzetközi kapcsolatokat erősítik

A Széchenyi István Egyetem téli záróvizsgáin sikerrel szereplő jogász-jelölteket és a nemzetközi igazgatási szakon végzetteket köszöntötték az intézmény Hangversenytermében.
Huszonhat joghallgatót fogadott doktorrá dr. Földesi Péter rektor, s a jelöltek a rektori jogarra letett esküvel lettek a legklasszikusabb társadalomtudományi terület friss szakemberei. A nemzetközi igazgatási szakon kilencen vettek át diplomát, a nappali tagozaton kitűnő eredménnyel végzett Bognár Viktória, a győri Krúdy Gyula Gimnázium egykori diákja. Jogi doktor lett Kökényesi Melinda, aki három éven át a kari Hallgatói Önkormányzat elnökeként szervezte, segítette hallgatótársai életét. Munkájáért az Egyetem Hallgatói Önkormányzata a Pro Auditoribus díj ezüst fokozatát adományozta.

A győri önkormányzat, s az Universitas-Győr Alapítványon keresztül a város és a térség gazdasági szervezetei teremtették meg az anyagi feltételeit annak, hogy a helyi Királyi Jogakadémia megszűnése után 103 évvel, 1995-ben ismét visszatérhetett a jogászképzés Győrbe. A Nyugat- és Felső Dunántúl központjában az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a legnagyobb képzési tradíciókkal rendelkező intézmény támogatásával és hatékony közreműködésével indulhatott újra a legklasszikusabb társadalomtudományi szakon az oktatás. A fővárosi egyetem és a győri intézmény közös alapítású oktatási intézetében a hallgatók a budapesti tanterv és az eltés követelmények szerint tanultak. A szakmai, tudományos háttér megerősödésével 2002. őszétől a jogász szak a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzése lett. A győri intézmény és az Universitas-Győr Alapítvány a tudományos háttér szervezése során ösztöndíjakkal támogatta a szak fiatal oktatóit. Ma már helyi, tudományos minősítést szerzett szakemberek alkotják a győri jogászképzés oktatói karát, s a felsőoktatási rangsorokban az egyik legerősebb szakmai-tudományos hátterű, a térségi munkaerő-piac gyakorlat-orientált alkalmazási követelményeit sikerrel alkalmazó jogi karként jegyzik a győrit.

Események

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.